English

Παρίσι και αξιοθέατα

Αν θες να πας κάπου ταξίδι,ωραίος προορισμός είναι το Παρίσι.Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα.

1. Πύργος του Άιφελ (Tour Eiffel)                                                     

Ο Πύργος του Άιφελ, με ύψος 324 μ.,έχει 1.665 σκαλιά, που υπάρχουν μέχρι τα 125 μ. Στον 3ο όροφο υπάρχουν παλιοί μηχανισμοι, bar και εστιατόριο.Η υπέροχη θέα από τον τελευταίο όροφο σου κόβει την ανάσα!

2. Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Le chateau de Versailles)

Για το Εθνικό Μουσείο της Γαλλίας, στα διαμερίσματα Βερσαλίες, 35 χρόνια από το χρόνο του Παρισιού, ξεκίνησε να χτίζεται μετά από εντολή του Λουδοβίκου.Μέσα στο ανάκτορο υπάρχουν 700 δωμάτια (ανάμεσά βιβλία και τα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας), στολισμένα με μάρμαρο, βελούδο και χρυσό. 2.513 διαρα, 352 τζάκια, 67 σκάλες και η συνολική του έκταση είναι 67.000 τ.μ., από τα τα τα 50.000 είναι ανοιχτά στο κοινό.

3.Η αψίδα του θριάμβου(L 'arc de triomphe)

Δώδεκα Λεωφόροι συναντώνται στην Αψίδα του Θριάμβου, δημιουργώντας ένα αστέρι και προσφέροντας μια θέαμα εντύπιακό! Το επιλυτικό μνημείο κοσμεί στην Place Charlesde Gaulle, στο 8ο διαμέρισμα, στα ξακουστά Ηλύσια Πεδία (Champs Elysees).H θέα από ψηλά είναι ανεπανάληπτη.

4. Παναγία των Παρισίων 

Ο καθεδρικός ναός στο κέντρο του Παρισιού, στο Saint Saint Michel, στο 4ο Διαμέρισμα, είναι ένα από τα πολυ πολυ φωτογραφίσμενα μνημεία της θέσης. Η κατασκευή του άρχισεε το 1160 και τα ζητήματα στα εργαλεία του 13ου.

5. Μουσείο του Λούβρου 

 Φιλοξενούν τα παιδιά συλλογές του, από τα χρόνια από τα θησαυρικά της Αρχαία Ελληνικά, της Αιγυπτιακής και Ετρουσκικής και της Ρωμαϊκής παραγωγής. Διάσημα γλυπτά, διαθεσιμότητα η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

6. Βασιλικό Παλάτι (Palais Royal)

Για πρώην Βασιλικό Ανάκτορο στο στο 1ο διαμέρισμα, στην Πλατεία Palais Royal, στο στο Μουσείο του Λούβρου. Οι εργαζόμενοι του ξεκίνησαν το 1933 και το ζητήσαμε το 1939. Αρχικά, 17ο απαιτούμεναμεσίε ως ζήτημα του Καρδιναλίου Ρλιλιέ και αργότερα διασελίδες στη λύση βιοδομή του στέμματος και του Λουδοβίκου ΙΔ.

7. Πάνθεον 

Στο 5ο διαμέρισμα, στο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και τον Κήπο του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg), στο Πάνθεον. Χτίστηκε το 1755 πάνω στα θεμέλια της φύσης Sainte Geneviève από τον αρχιτέκτονα Jacques-Germain Soufflot.

8. Δημαρχείο (Hotel De Ville)

Στο 4ο διαμέρισμα, στο Πλατεία Hotel de Ville (στο κέντρο Pompidou και τη Marais), είναι ξεχωριστά και ένα πράγμα αξιοθέατο. Το 1357 ο Δ Δμαμαρχος Etienne Marcel αγορασεδα το κτήριο, το το 1553.

9. Εθνική Όπερα του Παρισιού (Le Palais Garnier, Opera National de Paris)

Στο 9ο διαμέρισμα, η Εθνική Όπερα του Παρισιού,χτισμένη,από τον Charles Garnier.

10. Κέντρο Ζορζ Πομπιντού

Στο στο 4ο διαμέρισμα, στο Beaubourg. Εγκαινιάκλη το 1977 και φιλοξενεί ένα από τα ιδιαίτερα μουσεία .

Leave a Reply