Ελληνικά

Μάθε πως μπορείς να φτιάξεις strawberry cake

Συστατικά

2 και 1/2 φλιτζάνια (263g) κοσκινισμένο αλεύρι κέικ
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (1,5 μπαστούνια, 170g) αλατισμένο βούτυρο
1 και 3/4 φλιτζάνια (350g) κοκκοποιημένη ζάχαρη
5 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή απλό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (120 ml) πλήρους γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι μειωμένο πουρέ φράουλας ( θα δείτε παρακάτω πως γίνεται )
1-2 σταγόνες κόκκινου ή ροζ χρώματος τροφίμων

Οδηγίες

Φτιάξτε τον μειωμένο πουρέ φράουλας και αφήστε το να κρυώσει εντελώς Μπορείτε να το φτιάξετε μερικές μέρες νωρίτερα και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή το κάλυμμα και να το παγώσετε για έως και 3 μήνες. Αποψύξτε πριν χρησιμοποιήσετε τη συνταγή.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F (177 ° C). Γράσο και αλεύρι ελαφρά δύο ταψιά 9 ιντσών
Χτυπάμε μαζί το αλεύρι κέικ, τη σκόνη ψησίματος, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή βάση που είναι εξοπλισμένο με σύρμα, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και να αποβουτυρωθούν, περίπου 2 λεπτά. Ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα όπως απαιτείται. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, χτυπάμε την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ ανάλογα με τις ανάγκες. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα ξηρά υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Με το μίξερ να λειτουργεί ακόμα χαμηλά, ρίξτε αργά το γάλα * μόλις * μέχρι να συνδυαστεί. Μην κάνετε υπερβολική μίξη. Χτυπήστε ελαφρά σε 1/2 φλιτζάνι πουρέ μειωμένης φράουλας, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κομμάτια στο κάτω μέρος του μπολ. Το κτύπημα θα είναι ελαφρώς παχύ. Ανακατέψτε το χρώμα
Ρίξτε το κτύπημα ομοιόμορφα σε ταψιά κέικ. Ψήνουμε για περίπου 24-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κέικ. Για να ελέγξετε την ευγένεια, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, γίνεται. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως στα τηγάνια που είναι τοποθετημένα σε συρματόπλεγμα. Τα κέικ πρέπει να είναι εντελώς δροσερά πριν το πάγωμα και τη συναρμολόγηση.

Οδηγίες για πουρέ φράουλας

πουρέ 1 λίβρα με ξεφλουδισμένες και ξεφλουδισμένες φράουλες. Θα πρέπει να έχετε λίγο πάνω από 1 φλιτζάνι. Ανακατεύοντας περιστασιακά, σιγοβράστε τον πουρέ σε χαμηλή μέση φωτιά μέχρι να μείνετε με 1/2 φλιτζάνι ή λίγο πάνω από 1/2 φλιτζάνι. Αυτό διαρκεί τουλάχιστον 25-35 λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ανάλογα με το τηγάνι σας ή το πόσο ζουμερές ήταν οι φράουλες σας. * Μην προσθέτετε ζάχαρη ή τίποτα στον πουρέ ή στον μειωμένο πουρέ - είναι απλώς καθαρές φράουλες. Πάντα κάνω τον μειωμένο πουρέ την προηγούμενη μέρα, οπότε έχει αρκετό χρόνο να κρυώσει. Καλύπτω και τοποθετώ στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι στο κέικ. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε σε κτύπημα κέικ. Βεβαιωθείτε ότι είναι η θερμοκρασία δωματίου κατά την προσθήκη στο κουρκούτι. Μπορείτε να κάνετε τον μειωμένο πουρέ εκ των προτέρων και να παγώσετε για έως και 3 μήνες. Αποψύξτε, φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χρησιμοποιήστε τη συνταγή. Απορρίψτε τυχόν υπολείμματα ή κουτάλι σε παγωτό / γιαούρτι / προσθέστε στο smoothie. Ναι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες φράουλες, αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μειωθούν ακόμη και αν τις ξεπαγώνετε  πρώτα

Homemade Strawberry Cake Recipe | Ultimate Strawberry Lovers Cake

η εικόνα αντιγράφτηκε από το'' life,love and sugar''