Δέκα από τις ακριβότερες ράτσες γάτας στον κόσμο!😸😺

Γάτα Λαπέρμ 180-1.750 ευρώ.

 LaPerm η γάτα με το σγουρό τρίχωμα, εμφανίστηκε στην Αμερική το 1980. Είναι ιδανική για οικογένειες που μέλη τους πάσχουν από αλλεργία στις γάτες, μιας και είναι υποαλλεργικές!!!

Γάτα Νορβηγικού Δάσους 550-2.500 ευρώ.

 Η γάτα του Νορβηγικού Δάσους δημιουργήθηκε χωρίς ανθρώπινη επέμβαση. Αντέχουν σε θερμοκρασίες μείον 30 βαθμών Κελσίου με δυνατή βροχή! Δεν ενδείκνυται να μένει στο σπίτι μόνη της, αλλά παρέα με άλλες γάτες. Παρά το ζευγάρωμα με κοντότριχα ζώα, το γονίδιο της μακριάς τρίχας είναι βαθιά κρυμμένο αφού τα γατάκια γεννιούνται επανειλημμένα μακρύτριχα.

Αμερικανική Κερλ 900-2.700 ευρώ.

 Αυτή η φυλή δημιουργήθηκε το 1981 στην Καλιφόρνια. Τα νεογέννητα γατάκια αυτής της φυλής είναι ολόιδια με τα απλά γατάκια, αλλά από την 10η μέρα τα αυτιά τους αρχίζουν να στριφογυρίζουν προς τα πίσω σαν μικρά κέρατα.

Γάτα Βεγγάλης 900-3.600 ευρώ. 

Στην κυριολεξία είναι ένα μικρό «κατοικίδιο τιγράκι». Οι εκτροφείς της φυλής βάζουν μια σταγόνα αίμα άγριας γάτας, επειδή οι άγριες γάτες-υβρίδια είναι η τελευταία λέξη της μόδας στον κόσμο των εκτροφέων. Είναι αποτέλεσμα μίξης Ασιατικής λεοπάρδαλης και οικόσιτης γάτας. Λατρεύει το νερό και ο εκτροφέας δεν θα σας την δώσει αν δεν βεβαιωθεί ότι θα στειρωθεί και ότι θα βγαίνει καθημερινή βόλτα σε εξωτερικό χώρο.

Γάτα Σαφάρι 3.500-7.000 ευρώ.

 Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε με τη μείξη μιας Νοτιοαφρικανικής αγριόγατας Geoffroy και μιας απλής γάτας. Οι πρώτες γάτες αυτής της ράτσας εκτράφηκαν στις HΠΑ το 1970 για να μελετήσουν την λευχαιμία. Το βάρος τους κατά μέσο όρο μπορεί να φτάσει τα 11 κιλά.

(Δεν βρήκα εικόνα😿)

Γάτα Khao Manee (Λευκό Κόσμημα) 6.200-9.000 ευρώ.

 Προέλευση Μπανγκόκ. Η γάτα με το λευκό σώμα και τα μάτια διαφορετικού χρώματος. Θεωρείται σύμβολο τύχης, πλούτου, ευημερίας.

 

Γάτα Τσόσι 6.000-9.000 ευρώ.

 Από τις πιο σπάνιες φυλές γατών. Εμφανίστηκε από την διασταύρωση μιας οικόσιτης γάτας με έναν Λύγκα. Είναι πολύ κοινωνικά ζώα και δεν αντέχουν την μοναξιά. Κάνουν πολύ καλή παρέα με άλλες γάτες, σκύλους και φυσικά με τον άνθρωπο.

Γάτα Καρακάλ 6.200-9.000 ευρώ.

 Τα Καρακάλ ανήκουν στις μεγάλες αγριόγατες, με μέγεθος σχεδόν όσο ενός λύγκα. Κατά παράδοξο τρόπο μπορούν να παράγουν έναν ήχο που μοιάζει με «γάβγισμα», το οποίο χρησιμοποιούν ως προειδοποιητικό σήμα.

 

Γάτα Σαβάνας 3.500-19.000 ευρώ.

 Το βάρος μιας ενήλικης γάτας Σαβάνας είναι κατά μέσω όρο 15 κιλά και το ύψος τους φτάνει μέχρι και τα 60 εκατοστά. Είναι διασταύρωση Αφρικανικής γάτας με απλή κατοικίδια γάτα. Έχουν υψηλή νοημοσύνη, είναι ενεργητικές και πολύ ήρεμες.

Γάτα Ashera 20.000-90.000 ευρώ. 

Η πιο ακριβή ράτσα είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης απλής οικόσιτης γάτας με μια Ασιατική λεοπάρδαλη. Οι γάτες Ashera λέγεται ότι είναι υποαλλεργικές, αλλά υπάρχουν και κάποιες επιφυλάξεις.

 

 

 

4 comments on “Δέκα από τις ακριβότερες ράτσες γάτας στον κόσμο!😸😺

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!! Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι να δίνουν λεφτά για να αγοράσουν ένα ζώο που δεν ανήκει στα pet shop!! Θα έπρεπε να ήταν επί υιοθεσία!! Δεν ξέρω αν συμφωνείς!!

Leave a Reply