5 υποαλλεργικές ράτσες γατών για αυτούς που έχουν αλλεργία στις γάτες!😺😸

Μπαλινέζικη

Αυτή η κομψή ράτσα που πήρε το όνομά της από τους χορευτές στο Μπαλί, αλλά προέρχεται στην πραγματικότητα από τις ΗΠΑ, έπειτα από μια γονιδιακή μετάλλαξη στη σιαμέζικη γάτα στα μέσα της δεκαετίας του ‘50. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των μακρύτριχων γατών, οι μπαλινέζικες έχουν μόνο μία στρώση τριχώματος, με αποτέλεσμα να μην μπλέκεται το τρίχωμα τους.

Βεγγάλης

Μια από τις μοναδικές φυλές γάτας, η γάτα Βεγγάλης έχει χρώματα που θυμίζουν την εξωτική λεοπάρδαλη, ενώ είναι πολύ έξυπνη, παιχνιδιάρα και ελκυστική γάτα. Προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπου οι εκτροφείς διασταύρωσαν την Ασιατική Λεοπάρδαλη και μια οικόσιτη γάτα. Το απαλό και πυκνό τρίχωμά της, θυμίζει τρίχωμα κουνελιού. 

Σιβηρίας

 Η γάτα Σιβηρίας έχει τριπλό και πυκνό τρίχωμα.Έιναι μία από τις πιο υποαλλεργικές, σύμφωνα με το Smithsonian Magazine. Αυτή η ράτσα γάτας υπάρχει τουλάχιστον τα τελευταία 1000 χρόνια, αλλά έφτασε στις ΗΠΑ το 1990. Οι γάτες Σιβηρίας είναι έξυπνες, αθλητικές, ήσυχες και παιχνιδιάρες.

 

Σιάμ 

Με ένα κομψό και κοντό τρίχωμα, βαθιά μπλε μάτια, μακριά ουρά και αρχοντική κορμοστασιά, η γάτα Σιάμ, θυμίζει τους προγόνους της στην Ταϋλάνδη. Η γούνα της είναι συνήθως ανοιχτόχρωμη, ενώ το πρόσωπο, τα αυτιά, τα πόδια και η ουρά έχουν πιο σκούρο χρώμα, από το λιλά στο βαθύ καφέ. Η γάτα αυτή φημίζεται για το πόσο κοινωνική, πονηρή και έξυπνη είναι. Τείνει να μαδάει πολύ λιγότερο από τις υπόλοιπες ράτσες.

 

Ρωσική Μπλε

Πιστεύεται ότι η καταγωγή της κρατάει από τη βόρεια ενδοχώρα της Ρωσίας. Η πανέμορφη αυτή ράτσα γάτας, έχει μυώδες κορμί, χαρισματικό τρίχωμα, λαμπερά πράσινα μάτια και τριγωνικό κεφάλι. Το τρίχωμά της έχει ασημένιες σκιές, ενώ θεωρείται ότι παγιδεύει τις αλλεργιογόνες ουσίες πάνω του, χωρίς να τις απελευθερώνει στο περιβάλλον.

 

 

3 comments on “5 υποαλλεργικές ράτσες γατών για αυτούς που έχουν αλλεργία στις γάτες!😺😸

  1. Ευτυχώς δεν έχω αλλεργία άρα μπορώ να πάρω όποια από αυτές θέλω! Βεγγάλης είναι η αγαπημένη μου!

Leave a Reply