English

Ταξιδάκι στην Βενεζουέλα εξ…αποστάσεως!

Άλλη μια σελίδα από το ημερολόγιό μου...

21/5/38

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

το ταξίδι μου στην Ανταρκτική ήταν φοβερό!Σήμερα αποφάσισα να παω σε ένα τελίως διαφορετικό μέρος του πλανήτη!Θα παω στην Βενεζουέλα σε κάποιους καταράκτες τους Angel falls!λοιπόν λιγες πληροφορίες για την τους καταράκτες

Angel Falls, Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα ξεχειλίζει από φυσικά θαύματα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου καταρράκτη στον κόσμο - οι καταρράκτες των 1,212 ποδιών του Angel Falls, που βρίσκονται στο προστατευόμενο από την UNESCO Εθνικό Πάρκο Canaima. Το Canaima είναι μακράν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας και οι πτώσεις εκτείνονται κατά 19 φορές υψηλότερες από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Μπόνους: Οι εικονογράφοι της Pixar χρησιμοποίησαν την τοποθεσία ως έμπνευση για το Paradise Falls in Up - οπότε γνωρίζετε ότι είναι καλό.

Εντάξει!Ώρα να ξεκινήσουμε! Έχω φορέσει σχετικά ζεστά ρούχα αν και δεν έχω ιδέα πώς είναι η θερμοκρασία εκει, ελπίζω να μην έκανα λάθος επιλογή...Τώρα φοράω το κράνος VR ώρα να ''απογειωθούμε''!Ένα έχω να πω: Ουάου!Είνα όντως πολύ ψηλοί, ούτε που το φανταζόμουν είναι απίστευτο!Το νερό πέφτει με τόση ορμή που μοιάζει με σύννεφο!ΚΛΙΚ!Η πρώτη φωτογραφία της ημέρας!

How To Visit Venezuela's Beautiful Angel Falls

Ναι!Αυτό είναι νερό!Νομίζω υπάρχει ένας δρόμος για να ανέβω στην κορυφή, θα το τολμήσω!Μισό...Η ξεναγός μου με συμβούλεψε να κάνω πρώτα μια βόλτα (με το ειδικό αυτοκίνητο) στο δάσος για να δω μερικά από τα ζώα που ζουν εκεί.Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα δούμε...Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες, τα ζώα είναι τόσα πολλά που δυστυχώς δεν θα γράψω πληροφορίες για όλα...

Venezuelan parakeet - Wikipedia

Με κοιτούσε καλά καλά!Λίγες πληροφορίες:

Με το όνομα παπαγάλος είναι γνωστά διάφορα είδη από δενδρόβια, ως επί το πλείστον, πουλιά που σχηματίζουν τη τάξη των Ψιττακόμορφων (Psittaciformes), η οποία χωρίζεται σε 3 οικογένειες: Κακατουίδες (Cacatuidae), Ψιττακίδες (Psittacidae) και Γλαυκοπίδες (Strigopidae). Υπάρχουν σήμερα 386 ταξινομημένα είδη παπαγάλων, που ανήκουν σε 88 γένη.Ζουν ομαδικά και στις χώρες που απαντώνται σε μεγάλο αριθμό,τα σμήνη προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες. H τάξη των ψιττακόμορφων παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και διαφοροποιήσεις. Οι περισσότεροι παπαγάλοι δεν παρουσιάζουν διμορφία ανάλογα με το φύλο, φωλιάζουν σε κουφάλες και παρουσιάζουν μεγάλη κοινωνικότητα

Angel Falls, Venezuela | Alterra.cc

Φαίνεται ότι πήγα πολύ κοντά της ενώ απλώς έκανα ζουμ!Είναι λεοπάρδαλη!

Armadillo - Wikipedia

Αυτό το ζωάκι λέγεται Αρμαντίλο και όταν τρομάζει γίνεται μπαλάκι!Λίγες πληροφορίες:

Τα αρμαντίλλο είναι μικρά θηλαστικά της οικογένειας Δασυποδίδες. Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ίδια η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one) και προφέρεται Αρμαδίγιο. Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους. Όλα τα είδη αρμαντίλλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος.Τα αρμαντίλλο είναι μικρά θηλαστικά της οικογένειας Δασυποδίδες. Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ίδια η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one) και προφέρεται Αρμαδίγιο. Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους. Όλα τα είδη αρμαντίλλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος.

Angel Falls, Orinoco & Isla Margarita – Osprey Expeditions

Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς το λένε ¯\(°_o)/¯

South American Animals Series - SA Expeditions

Είναι βάτραχος με άσπρα χείλη, ζει μόνο εκεί και πουθενά αλλόύ στον κόσμο!

Τώρα που είδα το δάσος ώρα να ανέβω στην κορυφη!

Η διαδρομή είναι πολύ κουραστική και όσο ανεβαίνουμε αρχίζει να κάνει ψύχρα...Μπρρρ!Πάλι καλά που φόρεσα και αδιάβροχο γιατί μου έρχονται όλη την ώρα πιτσιλιές!Σαν να βρέχει!Ουφ!Ύδρωσα και πόνεσαν τα πόδια μου!Σταματάω λίγο να ξεκουραστώ, είμαι πολύ κοντά!Όρίστε πώς φαίνεται ο καταράχτης από το μονοπάτι

getStunned: Angel Falls - World Highest waterfall

Εντάξει!Ηπια και ένα δυναμωτικό SMOOTHIE !

Για μία μερίδα:

Υλικά

2 μπανάνες

200 γρ. γάλα

μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

μισή κουταλιά της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και πολτοποιούμε καλά.Γαρνήρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και το πίνουμε.

Το πιστεύεις;Είμαι στην κορυφή του καταράκτη!Είαι μαγευτικά αλλά λίγο υγρά ☺.Τράβηξα την πιο ρυψοκίνδυνη φωτογραφία!Παραλίγο να πέσω!Μα τι λέω, αφού το ταξίδι είναι εικονικό!

21 Unforgettable Photos You've Never Seen Before. | Waterfall ...

Ωραία εε;Έμινα εκεί μέχρι το βράδυ !Ο ουρανός ήταν γεμάτος αστέρια και η κατάβαση ήταν λιγότερο κουραστική. Όταν απομακρυνόμουν με το αυτοκκίνητο έβγαλα  αυτήν την φωτογραφία!

Καληνύχτα Angel Falls

Λοιπόν πως σας φάνηκε το ημερολόγιό μου!Θα απογοητευτείτε αλλά δεν είναι πραγματικό (-Τι μας είπες ρε Χριστίνα, το έχουμε καταλάβει!!) ούτε τις φωτογραφίες τις έβγαλα εγώ φυσικά!

8 comments

Skip to comment form

  1. Τι όμορφ ο ταξίδι!! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο μέρος!! Τώρα όχι μόνο το έμαθα, αλλά το ξέρω κι απ’ έξω!! Χάρη σ’ εσένα!!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!

  2. Λες και πήγα στην Βενεζουέλα, στα αλήθεια!!!!

  3. Πολύ ωραίο!!!

  4. ένα ακόμα όμορφο ταξιδάκι!

  5. WoW !!!

  6. καλοοοοοο

  7. Ενδιαφέρων…

Leave a Reply