Ταξιδάκι στην Χαβάη εξ…αποστάσεως!

Άλλη μια σελίδα από το ημερολόγιο μου!Καλή διασκέδαση!

22/7/20

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, μετά από πολύ καιρό θα ξαναταξιδέψω!!!Είμαι ενθουσιασμένη γιατί αγόρασα καινούριο κράνος εικονικής πραγματικότητας με νέα τεχνολογία!Σήμερα θα ταξιδέψω .......στην ΧΑΒΑΗ !!!Λοιπόν, θα πάω σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος που λέγεται:Na Pali Coast, Hawai δεν είναι τέλεια ιδέα;Πήρα και μαγιό μαζί μπας και κολυμπήσω,αν και δεν νομίζω γιατί φοβάμαι μην εμφανιστεί κανένας καρχαρίας...Απα πα πα πα...

  Άντε να πηγαίνω τώρα μην χάσω το αεροπλάνο...A!Ξέχασα να σας πω ότι δάνεισα το παλιό μου κράνος στον αδερφό μου (γιατί έχει γεννέθλια) και θα έρθει και αυτός μαζί μου!Είμαστε στο αεροπλάνο, για να δούμε μερικές πληροφορίες για το μέρος που θα επισκεφτούμε, την Χαβάη:

Η Χαβάη (αγγλικά: Hawaii, χαβανέζικα: Hawaiʻi) είναι νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό ωκεανό και αποτελεί πολιτεία των ΗΠΑ. Έχει έκταση 28.313 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.420.491 κατοίκους (εκτίμηση 2018)[2]. Προσαρτήθηκε σε αυτές το 1898 και πήρε το καθεστώς της 50ής κατά σειρά πολιτείας στις 21 Αυγούστου του 1959. Πρωτεύουσά της πολιτείας είναι η Χονολουλού και βρίσκεται 3.700 χλμ. δυτικά των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 1778 έως περί το 1898, η Χαβάη ήταν επίσης γνωστή με το όνομα Νήσοι Σάντουιτς. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε γνωστή εξαιτίας του Περλ Χάρμπορ, του λιμανιού στο οποίο σημειώθηκε η ιαπωνική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Σταδιακά έγινε γνωστή για το χορό «χούλα χουπ» και γενικά ως τουριστικό θέρετρο. Η Χαβάη είναι τόπος καταγωγής του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου που εξελέγη στις ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ουφ εντάξει!Πολλές πληροφορίες!

Φτάσαμε και είμαστε ενθουσιασμένοι!Πρώτη δραστηριότητα;Βόλτα με ελικόπτερο!Ας αρχίσουμε, φόρεσα ζακέτα  για να μην κρυώνω!Είμαστε στο ελικόπτερο και η θέα είναι μοναδική!ΚΛΙΚ!Να η πρώτη φωτογραφία:

Picture Hawaii Maniniholo Bay Ocean Nature mountain Tropics

Σκέτος παράδεισος από ψηλά!Τόσο πράσινο και τόσα τιρκουαζ νερά...Το λατρεύω!Να άλλες 3 φωτο...

Wallpaper Hawaii USA Nature Mountains Coast From above

Explore Kauai's Nāpali Coast by Boat | Hawaiian Airlines

Τιρκουάζ....

Helicopter Tours on the Big Island of Hawaii - TourScanner

Βγήκε κι ο έλικας μαζί!Αχ!Τι μαγευτική βόλτα!Τώρα ετοιμαζόμαστε να πάρουμε το βαρκάκι για να προσεγγίσουμε την ακτή Na Pali!Το καραβάκι μας γλιστράει μέσα στα όμορφα νερά κι εμείς απολαμβάνουμε την βόλτα, για να δουμε λίγο για την χλωρίδα και την πανίδα της Χαβάης...μισό λεπτό...Να 'μαστε: σελία 67

 

Χλωρίδα και Πανίδα Λόγω της απομόνωσης των νησιών της Χαβάης, υπάρχουν πολλά φυτά και ζώα που εξελίχθηκαν εδώ σε ξεχωριστά είδη. Σήμερα Χαβάη έχει πολλά απειλούμενα είδη και υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια για να τα σώσει. Η πανίδα της Χαβάης περιλαμβάνει πολλά είδη θηλαστικών, πτηνών, ψαριών καθώς και ερπετών.

Μάλιστα...Τώρα φτάνουμε στην ακτή, έβγαλε ο αδερφός μου φωτογραφία:

Εδώ το τοπίο είναι σαγηνευτικό, οι κατάλευκες αμμουδιές τα καταπράσινα εξωτικά δάση τα κρυστάλλινα καθαρά νερά...όλα σε κάνουν να νομίζεις ότι ζεις σε έναν άλλον, μαγικό, κόσμο!Βλέπω κάποιους να κάνουν καγιακ, είναι πολύ της μόδας εδώ

Kayaking in Kauai: It's all about the sea caves | The Seattle Times

Τι λέτε, να κάνουμε και εμείς;Πήραμε την απόφασή μας και ναι, θα κάνουμε, εξάλου δεν κινδυνεύουμε, σε εικονικό ταξίδι είμαστε!Έχει πολύ πλάκα!Πάμε μέσα από καταράκτες και περίεργα βράχια, να, δείτε με λίγο (με έβγαλε ο αδερφός μου)

Best Locations for Kayaking in Kauai - Makana Charters

Το καγιάκ είναι πολύ χαλαρωτικό!

Έβγαλα πολλές φωτογραφίες μαζί με τον αδερφό μου!

Na Pali Coast Beach & Raft Adventure in Eleele - Kauai, Hawaii ...

Na Pali Coast Cave in Kauai, Hawaii – Breathtaking Caves of Hawaii ...

Τα μυστηριώδη βραχια στην παραλία!

Nāpali Coast State Wilderness Park | United States | Hawaii | AFAR

Μικροί μικροί κόλποι και παραλίες!

Sunset over the Na Pali Coast from Tunnels Beach, Haena State Park ...

Υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Hawaii, Kauai, Na Pali Coastline and Kalalau Mountains, Iluminated ...

Κάποιοι αποφάσισαν να κατασκηνώσουν εδώ ¯\_(ツ)_/¯. Αλλά όλα τα ωραία τελειώνουν και εμείς πρέπει να αποχαιρετίσουμε την όμορφη Χαβάη!Καληνύχτα Χαβάη!

Λοιπόν πως σας φάνηκε το ημερολόγιό μου!Θα απογοητευτείτε αλλά δεν είναι πραγματικό (-Τι μας είπες ρε Χριστίνα, το έχουμε καταλάβει!!) ούτε τις φωτογραφίες τις έβγαλα εγώ φυσικά!

Ο επόμενος προορισμός μας θα είναι σκοτεινός με γαλάζια ''λαμπάκια''. Νομίζω πρέπει να ντυθώ καλά, θα έχει ψύχρα!Λοιπόν που θα πάω;Μαντέψτε και γράψτε μου στα σχόλια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 comments

Skip to comment form

  1. Πολύ ωραίο !!!!💖 Ήταν απλά τέλειο!!!ήταν σαν να ήμουν όντως εκεί αυτή τη στιγμή!!!!💖

  2. Τέλειο άρθρο, το διάβασα από την αρχή εώς το τέλος!(💖)Αυτά τα τρικουάζ νερά και οι μικροί κόλποι, μα και ο υπέροχο ουρανός. Να μαντέψω τον άλλο σου πρωοροσμό…μμμ… Δεν ξέρω…
    Και εσένα μπράβο Δημήτρη για τις τέλιες φώτο σου!(;) )
    Και να θυμάσαι:
    Δεν πειράζει που δεν το έκανες στα αλήθεια, μα και πάλι περάσαμε πολύ ωραία!!!
    Θα τα πούμε στο άλλο ταξίδι!

    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!

  3. Τέλεια και η Χαβάη και η περιγραφή σου για αυτήν!!!!Νομίζω ότι η επόμενη στάση θα είναι…Στην Ιρλανδία!Ή και στην Ανταρκτική…Πάντως ανυπομονώ να μάθω!!!

    1. Δεν το λέω!!Θα δεις μόλις ανέβει!Χαίρομαι που σου άρεσε το ταξίδι!

Leave a Reply