Ταξιδάκι στην Νέα Ζηλανδία εξ…αποστάσεως!

Άλλη μια σελίδα από το ημερολόγιο μου!Το πρώτο mini ταξιδάκι μιας και είναι πολύ σύντομο! Καλό ταξίδι!

24/7/2020

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

όπως σου είπα και την προηγούμενη φορά θα επισκεφτώ ένα μέρος του κόσμου πολύ ξεχωριστό!Θα επισκεφτώ την Νέα Ζηλανδία, και ξέρεις το καλύτερο;Το ταξίδι θα είναι μέσα σε σπήλαιο, σπήλαιο δηλαδή θα επισκεφτώ!Βασικά τώρα είμαι στο αεροπλάνο και ξεκουράζομαι γιατί ξύπνησα από τις 4:00 το πρωί!Αχ!Θα σου έγραφα τώρα καμιά πληροφορία αλλά είμαι πολύ κουρασμένη...Καλά βρε ημερολόγιο, μην δαγκώνεις, άντε θα σου γράψω!Αλλά θέλω να ξέρεις ότι θα επισκεφτώ το Γουαϊτόμο στη  Νέα Ζηλανδία!Το Γουαιτόμο είναι μια πόλη , αλλά το συναρπαστικό μέρος που θα επισκεφτώ, δεν είναι η πόλη, αλλά το σπήλαιο!Να οι πληροφορίες:

Το «σπήλαιο του Waitomo» βρίσκεται στη βόρεια Νέα Ζηλανδία. Είναι το μόνο σημείο σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπου ζει ένα συγκεκριμένο είδος πυγολαμπίδας, το «Αrachnocampa Luminosa», που έχει το μέγεθος κουνουπιού και κάνει το σπήλαιο να λαμπυρίζει. Το «Waitomo» αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου γεωλογικού συμπλέγματος ασβεστόλιθων σπάνιας ομορφιάς....
    ΄Έχει ακόμα πολλές πληροφορίες αλλά δεν μπορώ τώρα, αυτές είναι αρκετές!Εξάλλου το αεροπλάνο φτάνει στην Νέα Ζηλανδία και πρέπει να ετοιμάζομαι!...........Φτάσαμε στο Γουαιτόμο!Θα πάω περπατώντας μέχρι το σπήλαιο, αλλά για την περιήγησή μου μέσα σε αυτό, θα μπώ σε βαρκούλα!Είμαι μέσα και περιμένω την σειρά μου για να μπω στην βαρκούλα!Έβγαλα και την πρώτη μου φωτογραφία:
Waitomo Glowworm Tour: Auckland Return | GreatSights
Καλλιτεχνική εε;Να, η προηγούμενη βαρκούλα επιστρέφει!Ήρθε η σειρά μου μαζί με άλλους τρεις (γιατί η βαρκούλα η συγκεκριμένη, ανοίκει σε μια φίλη μου, και είναι πριβε)Να η βαρκούλα που τελείωσε την βόλτα της:
Waitomo Glowworm Caves | Cambridge New Zealand
Ουφ!Βάζω σωσίβιο και μπαίνω στην βάρκα!Αρχίσαμε να γλιστράμε στα όμορφα νερά!Αυτά τα μικρά φωτάκια κάνουν την ατμόσφαιρα μαγευτική!Εντάξει, δεν θα χαρείτε και πολύ να μάθετε τι κρέμεται από τον θόλο και τα τοιχώματα της σπηλιάς...καλά, καλά, είναι ένα είδος πηγολαμπίδας- σκουλικού!Θα ήταν πολύ αηδιαστικό αν δεν ήταν τόσο καλό!Κοιτάξε:
Waitomo Glowworm Cave Tours New Zealand | CaveWorld
Η σπηλιά είναι ήσυχη και ο βαρκάρης, πολύ ευγενικός και μας λέει πολλά για την σπηλιά, την ιστορία της δηλαδή!Μας είπε πολλά αλλά εμένα, καλύτερα μου φάνηκαν αυτά:
Οι Μαορί(λαός) γνώριζαν την ύπαρξη του σπηλαίου πολύ καιρό πριν το ανακαλύψει ο Άγγλος τοπογράφος Φρεντ Μέις το 1887. Ο Μέις ξεκίνησε την εξερεύνηση του μαζί με τον αρχηγό των Μαορί, Τάιν Τινοράου. Όταν μπήκαν μέσα στην σπηλιά, το μόνο που αντίκρισαν ήταν βαθύ σκοτάδι. Άναψαν κεριά και ξεκίνησαν την πορεία προς το εσωτερικό της. Καθώς οι δύο άνδρες περπατούσαν, παρατήρησαν μια πηγή φωτός στο βάθος που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν. Πλησίασαν στο σημείο και έμειναν άναυδοι. Η οροφή ακτινοβολούσε. Έμοιαζε με έναστρο ουρανό. Όσο προχωρούσαν στα αναχώματα του σπηλαίου, τόσο ο ενθουσιασμός τους μεγάλωνε. Εκτός από τα λαμπυρίσματα, είχαν ανακαλύψει και ασβεστόλιθους σε πολλές μορφές και μεγέθη. Ο Τινοράου επέστρεψε πολλές φορές στο σπήλαιο με τη σύζυγό του, Χουτί. Το ζευγάρι εντόπισε ένα τμήμα σε ανώτερο επίπεδο και μια ακόμη είσοδο. Το σπήλαιο άνοιξε για το κοινό το 1889. Ο Τινοράου ξεναγούσε τους επισκέπτες στο εσωτερικό του έναντι μικρού αντιτίμου. Το 1906, τη διαχείριση του σπηλαίου ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, καθώς είχαν διαπιστωθεί βανδαλισμοί και καταστροφές στο εσωτερικό του σπηλαίου. Το 1910, χτίστηκε και ξενοδοχείο, ώστε να φιλοξενούνται οι επισκέπτες. Η περιοχή Γουαϊτόμο καθώς και το σπήλαιο, επιστράφηκε στους απογόνους του Τινοράου και της Χουτί, το 1989. Σήμερα λαμβάνουν ποσοστό από τα έσοδα, ενώ είναι μέλη της διοίκησης και της ανάπτυξης του του γεωλογικού συμπλέγματος....
Εντυπωσιακό εε;Να κι άλλες 3  φωτογραφίες:
Best Time to See Waitomo Glowworm Caves in New Zealand 2020 - Rove.me
7 amazing attractions in New Zealand you must visit at least once ...
Waitomo Glowworm Caves: The Complete Guide
AAAA!!!!!!Μου έπεσε γλίτσα από τις πηγολαμπίδες!
Water Drop Blue Slime Slimeart Snow Cool Art Color - Imagem De ...
Χαχα!!Εγώ την ζωγράφισα!!!Τώρα τελείωσε δυστυχώς το ταξιδάκι μας...ήταν πολύ σύντομο, το ξέρω,αλλά τι να κάνουμε...Αντίο όμορφο Γουαιτόμο!

Λοιπόν πως σας φάνηκε το ημερολόγιό μου!Θα απογοητευτείτε αλλά δεν είναι πραγματικό (-Τι μας είπες ρε Χριστίνα, το έχουμε καταλάβει!!) ούτε τις φωτογραφίες τις έβγαλα εγώ φυσικά!

Οι φωτογραφίες με την σειρά που εμφανίζονται είναι από:

εικόνα 1 : εδώ

εικόνα 2 : εδώ

εικόνα 3 : εδώ

Εικόνα 4:  εδώ

Εικόνα 5 : εδώ

εικόνα 6 : εδώ

εικόνα7:   εδώ

 

 

 

5 comments

Skip to comment form

  1. Ξέρεις, τώρα που ξανάρχισες μπορώ να σου γράφω σχόλια!!Έχω κάνει κι εγώ πολλά ταξίδια εξ αποστάσεως στο blog μου!! Ενδιαφέρον!! Επίσης μου αρέσει πολύ που λες <> και όχι στο blog μου, είναι μια πρωτότυπη ιδέα!! 🥰

  2. Πολύ ωραίο, το διάβασα από την αρχή εώς το τέλος! Μπράβο ♥💖♥💖😍😘🥰

    1. Ευχαριστώ!

  3. Παρότι ήταν μικρό, το ταξιδάκι σου ήταν μαγευτικό και διδακτικό. Πράγματι, το τοπίο ήταν μαγευτικό! Στην εικόνα 5 και 6 εσύ είσαι;

    1. ΌΧΙ!Χαίρομαι που σου άρεσε!

Leave a Reply