Leave a Comment
Posted on December 24, 2020
Υλικά: 2 ποτήρια σπορέλαιο, 1ποτήρι ζάχαρη, 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδίνο, 4 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν, 1κουταλιά του γλυκού σόδα σε χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού , 1 κιλό αλεύρι Για το σιρόπι: 2 ποτήρια μέλι, 2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, γαρύφαλο, φλούδες λεμονιού,1ξυλάκι κανέλας
1. Ανακατεύουμε την ζάχαρη στο σπορέλαιο
2. Ρίχνουμε το κονιάκ.
3. Ρίχνουμε την κανέλα.
4.Ρίχνουμε το μπέικιν
5. Ρίχνουμε ξύσμα πορτοκαλιού.
6. Στίβουμε το πορτοκάλι.
7.Ετοιμάζεται η βόμβα!!! Βάζουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι.
8. Βόμβα!!!!!!!!!!
9. Βάζουμε το αλεύρι.
10.Ζυμώνουνε το ζυμάρι.
11.Βάζουμε το ζυμάρβι στο ψυγείο.
12. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι.
13. Βάζουμε 2 κούπες μέλι.
14. Βάζουμε 2 κούπες ζάχαρη.
15. Ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο.
16. Ρίχνουμε μία φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
17. Πλάθουμε τα μελομακάρονα.
18. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στις 180°C
19. Βάζουμε το καρύδι και είναι έτοιμα.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!!! 🎅