Μαίρη Πόππινς

ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ

Η Μαίρη Πόππινς είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1934 από την Αυστραλιανή συγγραφέα Π. Λ Τράβερς.

Η υπόθεση του βιβλίου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Δείχνει μια φτωχή οικογένεια που έχει τέσσερα παιδιά την Τζέην, το Μάικλ και τα δύο δίδυμα, τον Τζον και την Μπάρμπαρα. Η φτωχή οικογένεια των Μπάνκς λοιπόν, χρειαζόταν μια καινούρια νταντά για τα παιδιά. Μια μέρα, η Μαίρη Πόππινς φτάνει στο σπίτι των Μπάνκς με μυστηριώδη τρόπο, με τη βοήθεια του ανέμου, χωρίς καμία αγγελία.

Η Μαίρη Πόππινς ήτανε μια μαγική νταντά. Περπατούσε μαγικά σαν να πετάει, αλλά είχε και μία μαγική τσάντα από όπου έβγαζε ό,τι ήθελε. Μια μέρα είχε βγάλει από την τσάντα μια ολόκληρη πολυθρόνα. Ένα άλλο μαγικό που έκανε ήτανε να κρεμάει τα αστέρια στον ουρανό μαζί με την Τζέην.

Όλοι στο σπίτι την αγαπούσαν πολύ, κυρίως όμως τα παιδιά. Ακόμα και στα ρεπό της έκανε πράγματα θαυμαστά. Έκανε παρέα με το σπιρτοπώλη της γειτονιάς. Τραγουδούσανε μαζί και ζωγράφιζαν παρέα τους δρόμους. Ήταν μια καταπληκτική νταντά.

Γενικά το βιβλίο έχει πολλή φαντασία και μαγεία. Είναι αστείο, χιουμοριστικό και διδακτικό. Είναι επίσης κλασικό βιβλίο, γιατί το έχουν διαβάσει γενιές παιδιών και θα το διαβάζουν για χρόνια.

Είναι ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες και σας προτείνω να το διαβάσετε!!!

Λουένα Σάτρι

Ε΄3

Δεκέμβριος 2020

Εικόνα 1: Η νέα Μαίρη Πόππινς από την ταινία του 2018.

Leave a Reply