Loading...
Χωρίς κατηγορία

Τα πιο γνωστά φαγητά διάφορων χωρών Part 2 🍝

Γεια σας παιδιά, σε αυτό το άρθρο θα σας πω κάποια από τα πιο γνωστά φαγητά διάφορων χωρών όπως είχα κάνει και άλλη μία φορά! Αυτό μου το ζήτησε η Καφετζή Ελένη μιας και της άρεσε πολύ το προηγούμενο άρθρο που είχα κάνει σχετικά με αυτό το θέμα και χαίρομαι πολύ που της άρεσε και ελπίζω να άρεσε και σε εσάς!!!

 

Φοντί τυριού:

Ένα από τα πιο γνωστά φαγητά της ελβετικής κουζίνας είναι το λιωμένο τυρί με κομμάτια ψωμιού. Το τυρί, συνήθως gruyère και emmentaler,  λιώνει μαζί με σκόρδο, λευκό κρασί, λίγο καλαμποκάλευρο και λικέρ τσέρι και σερβίρεται μέσα στο παραδοσιακό σκεύος caquelon, κάτω από το οποίο υπάρχει μια μικρή εστία, έτσι ώστε το φοντί να παραμένει στην κατάλληλη θερμοκρασία και υφή καθ’ όσο διαρκεί το γεύμα. Καρφώνετε μικρά κομματάκια ψωμιού σ’ ένα πιρούνι με μακριά λαβή και τα βουτάτε στο καυτό μείγμα. Μπορείτε να το συναντήσετε και σε παραλλαγές: fondue bourguignonne, δηλαδή φοντί με κομμάτια χοιρινού κρέατος που βουτιούνται σε καυτό λάδι και φυσικά, το φοντί σοκολάτας μέσα στο οποίο βουτάτε κομματάκια φρέσκων φρούτων.

 

 

 

 

 

Μπουρέκ:

Ένα πολύ γνωστό φαγητό της Τουρκίας είναι το μπουρέκ είναι μια τουρκική πίτα που συνήθως γεμίζεται με κρέας, τυρί, πατάτες ή σπανάκι. Μπορείτε να το προμηθευτείτε στα περισσότερα αρτοποιεία, αν και την καλύτερη ποιότητα θα τη βρείτε σε ειδικά καταστήματα μπουρέκ . Υπάρχουν διάφοροι τύποι για να δοκιμάσετε όπως το σου μπουρέκ (με νερό), το οποίο είναι πολύ μαλακό ή το sigara μπουρέκ (πίτα τσιγάρο) που είναι μακρύ και λεπτό με γέμιση από τυρί ή πατάτα. Τα μπουρέκ είναι τέλεια σνακ και κάνουν και για πρωινό αν προτιμάτε.

 

 

 

 

 

 

Σπαράγγια:

Μια τοπική λιχουδιά που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αν πρόκειται να επισκεφτείτε την πόλη την άνοιξη είναι τα σπαράγγια. Η Αυστρία, και ειδικότερα η Βιέννη προσφέρουν μερικά από τα γευστικότερα πράσινα και λευκά σπαράγγια στον κόσμο, που μαγειρεύονται με πολλούς και δημιουργικούς τρόπους χαρίζοντας φρεσκάδα στα πιάτα.

 

 

 

 

 

Banitsa:

Αυτή είναι η παραδοσιακή βουλγαρική τυρόπιτα, με αυγά και τυρί sirene. Η χειροποίητη εκδοχή της είναι και η καλύτερη φυσικά. Συχνά στη Βουλγαρία θα δείτε να συνοδεύουν τη Banitsa με boza, ένα παχύρρευστο, γλυκό, καφέ ποτό, που της ταιριάζει πολύ.

 

 

 

 

 

 

Masala dosa:

Το Masala dosa ένα από τα πιο γνωστά και νόστιμα ινδικά φαγητά. Μία τραγανή κρέπα ρυζιού γεμισμένη με ένα μείγμα πουρέ συνοδεύεται από μία σάλτσα με τσάτνεϊ καρύδας, πίκλες και άλλα συνοδευτικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο αυτό!!!

11 comments
  1. ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΛΕΝΗ

    Ευχαριστώ που έκανες το άρθρο που σου ζήτησα! Είναι τέλειο! Όλα φαίνονται πεντανόστιμα 😆🥰

Leave a Reply