Ελληνικά
Loading...
Breakfast ideas🥞🧇Αρχική

Ιδέες για να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

1.

Για τα πανκέικ:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι ψιλό 
310 ml γάλα
210 g στραγγιστό γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, και λίγο παραπάνω για το μαγείρεμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
225 γρ. μύρτιλα
2 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες

Για το σερβίρισμα:
65 γρ. ψιλοκομμένα καβουρδισμένα καρύδια, προαιρετικά
Στραγγιστό γιαούρτι
Κομμένες μπανάνες
Μύρτιλα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σε χαμηλή φωτιά.
  • Πανκέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε με σύρμα το γάλα, το Total, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Ρίξτε τα υγρά στα στερεά υλικά και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν. Μην τα αναμείξετε υπερβολικά. Ρίξτε τα μύρτιλα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώστε ελαφρά.
  • Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας περίπου 32 γρ. μείγματος για κάθε πανκέικ, και προσθέστε σε κάθε πανκέικ 3-4 κομμάτια μπανάνα. Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στις άκρες, τότε γυρίστε τα πανκέικ και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα ένα λεπτό ή έως ότου ροδίσουν. Μεταφέρετε τα πανκέικ σε λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στον φούρνο για να τα κρατήσετε ζεστά μέχρι να τελειώσετε το ψήσιμο και των υπόλοιπων πανκέικ.
  • Για το σερβίρισμα: Τοποθετήστε 3-4 ζεστά πανκέικ σε κάθε πιάτο. Πασπαλίστε με καρύδια, εάν το επιθυμείτε και γαρνίρετε με γιαούρτι, μπανάνες και βατόμουρα.

2.

150 γρ. γιαούρτι         

150 ml χυμός ροδιού                    

1 πράσινο μήλο, (μισό κομμένο σε κύβους, μισό σε λεπτές φέτες)            

150 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια                    

150 γρ. ανάμεικτα μούρα                    

1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου                    

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας                    

1 μεγάλη μπανάνα, κομμένη σε φέτες                    

Νιφάδες αμυγδάλου, ψημένες

 

  • Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το χυμό ροδιού, τους κύβους μήλου, το γιαούρτι, το βούτυρο αμυγδάλου, τη βανίλια, την μπανάνα και μισά από τα κεράσια και μούρα. Προσθέστε μία χούφτα πάγο και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σερβίρετε σε δύο μπολ και διακοσμήστε από πάνω με τα εναπομείναντα συστατικά ή τα αγαπημένα σας υλικά.

3.

125 γρ. γιαούρτι

250 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. τσιπς σοκολάτας

1 αυγό, χτυπημένο

Αλάτι

 

  • Κοσκινίστε το αλεύρι και την μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
  • Προσθέστε το χτυπημένο αυγό, το γιαούρτι  και το λιωμένο βούτυρο: ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί. Προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς τη ζύμη γρήγορα.
  • Σχηματίστε μπάλες ζύμης και πατήστε τις με το χέρι σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει χαρτί ψησίματος.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 11 λεπτά.

 

 

 

6 comments
Αφήστε μια απάντηση