Εκτέλεση
Για τη lemon pie με μαρέγκα, βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο κάδο του μίξερ. Με τους κοφτές σε διακεκομμένη λειτουργία αναμιγνύουμε.
Μαζεύουμε τη ζύμη και την βγάζουμε στον πάγκο. Την ενώνουμε με τα χέρια. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα στην τάρτα και γεμίζουμε με βαρίδια, ρύζι, όσπρια κλπ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 20′-25′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε για παρόμοια μελλοντική χρήση) συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.
Για την κρέμα λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και το αυγό και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πυκνώσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην μισοψημένη τάρτα.
Για τη μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα.
Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.
Αφήνουμε τη lemon pie να κρυώσει τελείως για περίπου 1,5 ώρα και σερβίρουμε. Καλύτερα να καταναλωθεί την ίδια μέρα
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τέλεια, αλλά λίγο περίπλοκη συνταγή!!!!!!!🍰🍋🧡🧡🧡💛💛💛💚💚💚💙💙💙💜💜💜❤❤❤
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τελικά δεν είνα και τόσο περίπλοκη…
ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Μιαμι!!
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΗ
Τέλεια φαίνεται!!!Θα την δοκιμάσω!!!