Κέικ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το μείγμα για το αφράτο κέικ πορτοκάλι
Για το πιο ζουμερό, αρωματικό, αφράτο και εύκολο κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου), αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄ στη χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε το μίξερ. Χτυπάμε τα υλικά για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για να γίνει τέλειο το κέικ πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε το αρωματικό κέικ πορτοκάλι
Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού για το πιο ζουμερό κέικ πορτοκάλι
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
Μόλις ψηθεί το κέικ πορτοκαλιού το περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα
Αν θέλετε και γαρνιτούρα, λιώστε λίγη σοκολάτα κάντε κάθετες γραμμές πάνω του. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Ωραίο!!!!!!
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Φαίνεται πεντανόστιμο!