Τσιζκεικ (cheesecake)
Εκτέλεση
Το πιο τέλειο cheesecake με υπέροχη κρέμα, μισκότα digestive και σάλτσα βύσσινο, μια συνταγή για εύκολο τσιζκεικ χωρίς ψήσιμο, διαφορετική από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική.
Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Η κρέμα του τσιζκεικ
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει).
Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Η σάλτσα βύσσινο
Στραγγίζουμε τα βύσσινα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκεικ.
Παγώνουμε το cheesecake στο ψυγείο περίπου 30΄.
Μυστικά για το πιο τέλειο cheesecake
– Η βάση του τσιζκεικ, μπορεί να μπει στη φόρμα κι απλά να την παγώσετε στο ψυγείο να σφίξει, αντί να την ψήσετε για 10΄. Όμως έτσι θα γίνει πιο σφιχτή και πιο συμπαγής. Ψήνοντάς την για μόνο 10΄, γίνεται τριφτή, αφράτη και πολύ μπισκοτένια.
– Η κρέμα του τσιζκέικ, δεν χρειάζεται ψήσιμο όπως στη συνταγή για το αμερικάνικο cheesecake, όμως χρειάζεται υπομονή για μερικές ώρες να παγώσει ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
– Μια ερώτηση που μου κάνετε συχνά: γιατί δεν πήζει η κρέμα του cheesecake;
Εξαρτάται μόνο από το είδος της κρέμας που χρησιμοποιείτε. Αν δηλαδή χρησιμοποιήσατε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή με λιγότερα λιπαρά. Η κρέμα αν έχει λιγότερα λιπαρά δεν πήζει όσο κι αν τη χτυπάς. Η συγκεκριμένη συνταγή θα πήξει θέλει δεν θέλει γιατί όλα σας τα έχω αναλυτικά με λεπτομέρειες και γιατί απλά χτυπάς τη παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε ελαφριά σαντιγί και ενσωματώνεις το ήδη πηχτό τυρί κρέμα. Όλα αυτά όταν παγώσουν θα σφίξουν μετά από μερικές ώρες και θα κόβεται σε κομμάτια.
– Σημαντικό είναι, να αφήσετε την σάλτσα βύσσινο να γίνει χλιαρή και μετά να την στρώσετε πάνω στο τσιζκεικ.
– Αν έχετε γλυκό κουταλιού βύσσινο, ή φράουλα, ή άλλο γλυκό, εννοείται ότι μπορεί να αντικαταστήσετε τη σάλτσα βύσσινο και να σερβίρετε το τσιζκεικ με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Όμως η σάλτσα βύσσινο που σας δίνω, είναι το κάτι άλλο σε υφή και γεύση και γίνεται σε 2΄.
-Εκτός από αυτό το κλασικό και απλό τσιζκεικ, μπορείτε να φτιάξετε και τη συνταγή μου για cheesecake σοκολάτα, ένα πιο light και εύκολο τσιζκεικ σε ποτήρι, cheesecake με γιαούρτι, δροσερό τσιζκεικ λεμόνι ή φράουλα.
ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ωραία εμφανιση!!!!!και απο γευση θα ειναι ….ΣΟΥΠΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αν και δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση στο cheesecake ατό φαίνεται τέλειο!