Δραστηριότητες στην καραντίνα

Η καραντίνα μπορεί από ένα σημείο και μετά να γίνει εξαιρετικά πληκτική και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα είτε ψυχολογικά, είτε και σωματικά. Γι' αυτό, σας προτείνω μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για να περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σας στην καραντίνα, οι οποίες δεν έχουν όριο ηλικίας, φύλλου ή ικανοτήτων.

-Παζλ

 παζλ

Τα παζλ είναι αποδεδειγμένα μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, η οποία μπορεί να σας απασχολεί για ώρες ατελείωτες. Τα παζλ βελτιώνουν την παρατηρητικότητα και σας μαθαίνουν πως να οργανώνετε τον χώρο αλλά και το μυαλό σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από παζλ με πολλά κομμάτια ή με εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες, αντιθέτως μπορείτε να επιλέξετε μια ξεκάθαρη εικόνα που να σας αρέσει με λίγα κομμάτια. Είναι σίγουρο ότι με λίγη εξάσκηση όχι μόνο θα λατρέψετε τα παζλ, αλλά και θα τελειώνετε σε χρόνο μηδέν.

-Οριγκάμι

Τα οριγκάμι είναι Ιαπωνική τέχνη διπλώματος χαρτιού με μεγάλη ιστορία. Μπορεί να σας ακούγεται βαρετό ή απαιτητικό, αντιθέτως είναι πολύ ενδιαφέρον και στο τέλος δημιουργεί μια αίσθηση ευχαρίστησης, βλέποντας ένα απλό κομμάτι χαρτί να μετατρέπεται στο οτιδήποτε. Για αυτή την δραστηριότητα θα χρειαστείτε μονάχα χαρτιά χρωματιστά (αν θέλετε) και ίσως ένα ψαλίδι. Υπάρχουν διάφορα tutorials στο ίντερνετ τα οποία μπορούν να σας δείξουν βήμα-βήμα την διαδικασία κατασκευής οριγκάμι. Αν πάλι είστε "παλιομοδήτες", μπορείτε κάλλιστα να κάνετε έρευνα και να αγοράσετε βιβλίο με οδηγίες για την κατασκευή οριγκάμι.

-Κατασκευές/DIY

Υπάρχουν πολλών ειδών κατασκευές DIY (Do It Yourself=Κάνε το μόνος σου) που μπορεί κανείς να κάνει μέσα στο σπίτι με απλά υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη θετική διάθεση, υπομονή και λίγη έρευνα. Και πάλι το ίντερνετ προσφέρει κυριολεκτικά άπειρες ιδέες για εύκολες και γρήγορες κατασκευές που μπορεί να κάνει κανείς μέσα στο σπίτι. Είναι μια ωραία και ευχάριστη ολιγόωρη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

-Κέντημα/Πλέξιμο

Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να σας φαίνεται βαρετή, ή για μεγάλες ηλικίες ή ακόμα ότι είναι γυναικεία ασχολία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τόσο το κέντημα όσο και το πλέξιμο μπορούνε να γίνουνε πολύ ενδιαφέροντα και να σας απασχολούν για ώρες. Στην αρχή είναι όντως λίγο απαιτητικό πόσο μάλλον αν είσαι αρχάριος. Με λίγη εξάσκηση, υπομονή και θέληση εγγυημένα, θα γίνετε εξπέρ. Μπορείτε να ασχοληθείτε με ό,τι σας αρέσει είτε αυτό είναι παραδοσιακό πλέξιμο, είτε είναι πλέξιμο με βελονάκι, είτε είναι κέντημα σε τελάρο πάνω σε απλά υφάσματα ή ακόμα και σε ρούχα. Αν τυχόν ενδιαφέρεστε να μάθετε κάτι από τα παραπάνω, μπορείτε όπως πάντα να συμβουλευτείτε το ίντερνετ, ή σε αυτή την περίπτωση, να ρωτήσετε την γιαγιά σας.

-Ζωγραφική

Για όλους τους ζωγράφους εκεί έξω, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από την καραντίνα για να δημιουργήσετε ξανά έργα. Μπορεί βέβαια να σκέφτεστε ότι δεν έχετε ιδέες ή ότι ο εγκλεισμός δεν σας εμπνέει. Δεν πειράζει, γιατί μπορείτε να βρείτε ξανά την έμπνευσή σας από το ίντερνετ που σας προσφέρει μια ατελείωτη γκάμα από ιδέες και εικόνες για να εμπνευστείτε. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να μάθετε στα άλλα μέλη της οικογένειάς σας ή τους φίλους σας (μέσω ηλεκτρονικής τηλεδιάσκεψης) να ζωγραφίζουν εφόσον το θέλουν και εκείνοι, περνώντας έτσι ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Αν πάλι είστε από αυτούς που δεν έχουν κάποιον να τους δείξει πως να ζωγραφίζουν, μπορείτε να βρείτε άπειρους καλλιτέχνες στο ίντερνετ που μαθαίνουν τα βασικά στους αρχάριους απλά και εύκολα. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ταλέντο σε αυτό, καθώς ακόμη και το ταλέντο βελτιώνεται με την εξάσκηση. Οπότε καθήστε σε ένα γραφείο, πιάστε ένα μολύβι ή ένα πινέλο...και δημιουργήστε!

-Μαγειρική

Η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες συνταγές με τους αγαπημένους σας. Βάλτε μια ποδιά, μαζέψτε τα μανίκια και γίνετε αφέντες της κουζίνας σας. Για νέες ενδιαφέρουσες συνταγές, μπορείτε να συμβουλευτείτε την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρει το ίντερνετ, η τηλεόραση με τις εκπομπές μαγειρικής, τα αναρίθμητα θεματικά βιβλία μαγειρικής, φυσικά την μαμά σας ή ακόμα και την γιαγιά σας. Όπως πάντα, με λίγη θετική ενέργεια, θέληση και πολλή υπομονή, καθώς στην κουζίνα όλων των ειδών τα λάθη μπορούν να συμβούν.

2 Comments on “Δραστηριότητες στην καραντίνα

  1. Τελιες ιδεες…….για την απασχολιση των παιδιων για την καραντινα.

Leave a Reply