Προτάσεις βιβλίων vol.1

1984


Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν, όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.

Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι' αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.

Όταν ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο του, το 1984 ήταν μέλλον. Σήμερα είναι παρελθόν. Αλλά, μετά από το έργο αυτό, το πραγματικό 1984 θα είναι πάντα μια χρονιά του μέλλοντος, η πρώτη ενός ζοφερού μιλένιουμ που απειλεί την ανθρώπινη ιστορία.


Πρόκειται για ένα βιβλίο του περασμένου αιώνα το οποίο εχει χαρακτηριστεί από πολλούς προφητικό.Ο Τζωρτζ Όργουελ περιγράφει την εξέλιξη της κοινωνίας μέχρι το έτος 1984(όταν γράφτηκε το βιβλίο αυτή η χρονιά ήταν μελλοντική),μιας κοινωνίας όπου η σκέψη,το συναίσθημα και η ελευθερία είναι απαγορευμένα.Είναι τρομακτικό το πως ο κόσμος στον οποίο ζούμε θυμίζει όλο και περισσότερο αυτόν τον οποίο περιγράφει ο Όργουελ για αυτό και το '1984' είναι ένα βιβλίο το οποίο δεν τέρπει (μόνο). Βάζει την πολιτική σου σκέψη στην πρίζα και σε συνταράζει...

                                          

 

                                      Ήδη ο Μεγάλος Αδελφός μας βλέπει.

 

                                                                                                                                                                                   ®Soy de la escuela de música

Leave a Reply