ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1. Ακόμα και αν ο παπαγάλος απο την πρώτη στιγμή δέχεται και επιδιώκει να είναι μαζί μας, ΠΡΕΠΕΙ  να μείνει ειδικά το πρώτο 24ωρο μέσα στο κλουβί του για να φάει και να ξεκουραστεί. Αν τον έχουμε στα χέρια μας και έξω από το κλουβί, το πιο πιθανό είναι να μην φάει και δεν το θέλουμε!

2.Τα ξύλα μέσα στο κλουβί να τα τοποθετείτε λιγο πιο χαμηλά από τις ταΐστρες, έχω καταγράψει αρκετές φορές το φαινόμενο να είναι οι ταΐστρες στην μέση της κλούβας και να βάζουν το ξύλο πιο ψηλα ή πιο χαμηλά με αποτέλεσμα το πουλί να μην μπορεί να προσεγγίσει τις ταίστρες! Τα μωρά, 3ων – 4ων μηνών δεν έχουν πάντα την ευχέρεια να ελίσσονται ή να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα για να μπορέσουν να φάνε.

3. Υπαρχει τα τελευταία χρόνια η τάση η διατροφή τους να γίνεται με πέλετς, σύμφωνοι, αλλά είναι μεγάλο λάθος να προσφέρουμε σε ένα μικρό παπαγάλο, ΜΟΝΟ πέλετς επειδή έτσι μας είπαν ή έτσι μας βολεύει. Στις μικρές ηλικίες πρέπει να δίνουμε άφθονη τροφή που  ΤΡΩΝΕ τα πουλιά και όχι άρον άρον να τα πιέζουμε αφήνοντας τα νηστικά -ειδικά τις πρώτες ήμερες- με σκοπό να  φάνε  πέλετς.
Υπάρχει μέλλον και μεθοδολογία για το πως θα “γυρίσει” το πουλί να τρώει πέλετς,
Προτείνω: Ακόμα και αν ο μικρός λατρεύει τα πέλετς, θα πρέπει να τρώει και μείγματα σπόρων και φρούτα και λαχανικά.
*Για λεπτομέρειες στην διατροφή τους, συμβουλευτείτε ειδικό Πτηνίατρο.

4.Παρατηρείτε κυρίως στο είδος των Αfrican Grey το φαινόμενο το νεαρό πουλί να σφηνώνει το κεφάλι του στην γωνία του κλουβιού είτε μέσα στην ταΐστρα, και να σκάβει με το ένα πόδι του επίμονα, σαν να θέλει να αποδράσει.Η κίνηση αυτή, όντως υποδηλώνει οτι  ζητά να βγει έξω! Όμως δεν θα πρέπει να ανταποκρίθουμε στο αίτημα, αγνοούμε ολοκληρωτικά τη δραστηριότητα αυτή για να μην γίνει συνήθεια! Σε λίγες ήμερες θα το χει ξεχάσει.