Ελληνικά

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε ένα μπόλ τις σταγόνες σοκολάτας και το καρύδι.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μείγμα. Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Γεμίζουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι. Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα μελομακάρονου.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.  Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 όσο μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τα α

Γαρνίρουμε τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

φήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

Αφήστε μια απάντηση