Μπράβο στην Μαρκέλλα!

             Η Μρκέλλα κέρδισε τον διαγωνισμό του βοηθού μου κι έτσι για αυτήν θα κάνω την μέρα διασκέδασης χωρίς κανέναν διαγωνισμό. Η ιδέα μου είναι να κάνω παρακάτω μια σειρά με παιχνίδια που άμα θέλετε θα τα παίξετε και μπορείτε να ανεβάσετε κι εσείς, αν θέλετε. Είναι ημέρα διασκέδασης για όλους στην κυψέλη και θα είναι πολύ ωραία για μένα τουλάχιστον. Είμαστε πολλά άτομα και ελπίζω να αρέσει σε όλα!💋💖💜💙 Βέβαια τα e-me content μου δεν ανοίγουν οπότε μπορεί να γίνει η μέρα αύριο ή το απόγευμα! Θα ήθελα να σας πω επίσης πως είμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε 30 άτομα, γιατί στην αρχή έγραφα μόνο εγώ αναρτήσεις κι ας προσκαλούσα πολλά άτομα στην κυψέλη. Οπότε θέλω να σας ευχαριστήσω που παίρνετε μέρος και είναι τιμή για εμένα! Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

 

 

ΚοΡμΟς

ΥΛΙΚΑ

  • Για το μωσαϊκό
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                                                     Κορμός μωσαϊκό, το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου θα το φτιάξετε σε 10 λεπτά με αυτή την εύκολη συνταγή, με κακάο, ζαχαρούχο γάλα και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα!Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

    Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

    Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

    Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.

    Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

    Παγώνουμε το γλυκό μωσαϊκό μέχρι να σφίξει.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

    Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει.

    Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια