Λαχατριστό κοτόπουλο με κάρυ!

Το πιο εύκολο κοτόπουλο με κάρυ με μόλις λίγα υλικά είναι έτοιμο να σερβιριστεί στο πιάτο σας.......

Υλικά 

  • 1kg στήθος κοτόπουλο
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • Μανιτάρια της αρεσκία σας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2κ.σ. κάρυ (και περισσότερο εαν σας αρφέσει)
  • 1κ.γ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικό)
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κύβος λαχανικών
  • Ρύζι

Εκτέλεση 

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση, αλάτι και μισό κύβο λαχανικών (το υπόλοιπο θα το προσθέσουμε στο κοτόπουλο). Όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι.
  • Σε ένα τηγάνι (μεγάλο κατά προτίμηση) ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι μας. Όταν καραμελόσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μας μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν ροδοκοκκινίση το κοτόπουλο προσθέτουμε την κρέμμα γάλακτος, το κάρυ, την παπρίκα, το μοσχοκάρυδο και το νερό. Το σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλί φωτιά για μισή ώρα.
  • Όταν το νερό από το ρύζι αρχίζει να εξατμήζετε σβήνουμε το μάτι της κουζνας και το αφήνουμε.
  • Όταν περάσει μισή ώρα από το κοτόπουλο τα βγάζουμε από την φωτία.
  • Σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη

copyright: spyros lazarou

Αφήστε μια απάντηση