Ελληνικά

Κουλουρακια πορτοκαλιου

Υλικα συνταγης

1 ποτηρι λαδι

1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι

1 ποτηρι ζαχαρη

Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

Μισο κουταλακι σοδα

2 κουταλακια του γλυκου μπεκιν

Αλευρι οσο παρει αλλα να ειναι μαλακη

Αν χρειαστει λιγο λαδι στα χερια για να μην κολλαει

Εκτελεση

Ανακατευουμε την ζαχαρη με το λαδι

Προσθετουμε μεσα στον χυμο την σοδα και το μπεκιν και ανακατευουμε αυτο αμεσως θα αφρισει και το ριχνουμε μεσα προσθετουμε την βανιλια το ξυσμα πορτοκαλιου και λιγο αλατι τα ανακατευουμε για λιγο και μετα σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι μεχρι να γινει μαλακη ζυμη.Αρχιζουμε και πλαθουμε σε πλεξουδιτσες πανω σε αντικολιτικο χαρτι και στον φουρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτα περιπου

Αφήστε μια απάντηση