Posted on December 10, 2020
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ:
250 ml ελαιόλαδο
250 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκάλι
190 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
2 βανίλιες
20 ml κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
250 γραμμάρια τριμμένο καρύδι
ΣΙΡΟΠΙ:
700 γραμμάρια ζάχαρη
600 γραμμάρια νερό
260 γραμμάρια μέλι
1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω λάδια ζάχαρη και ανακατεύω. Την κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλιες κονιάκ και το ξύσμα. Μέσα στον χυμό ανακατεύω την σόδα.
Βάζω το baking στο αλεύρι. Σιγά σιγά βάζω το αλεύρι στο μείγμα με τα υγρά υλικά και πλάθω απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ πλάσιμο.Πλάθω ομοιομορφα τα μελομακάρονα και ψήνω για 20-25'.
Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και βράζω το σιρόπι για 5'. Αφού τα μελομακάρονα κρυώσουν τελείως τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!