Ελληνικά

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ:

250 ml  ελαιόλαδο

250 ml σπορέλαιο

200 ml χυμό πορτοκάλι

190 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας baking powder

1 κουταλιά σούπας κανέλα

1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

2 βανίλιες

20 ml κονιάκ

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι

250 γραμμάρια τριμμένο καρύδι

 

ΣΙΡΟΠΙ:

  700 γραμμάρια ζάχαρη

600 γραμμάρια νερό

260 γραμμάρια μέλι 

1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω λάδια ζάχαρη και ανακατεύω. Την κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλιες  κονιάκ και το ξύσμα. Μέσα στον χυμό ανακατεύω την σόδα. 

Βάζω το baking στο αλεύρι. Σιγά σιγά βάζω το αλεύρι στο μείγμα με τα υγρά υλικά και πλάθω απαλά. Δεν χρειάζεται πολύ πλάσιμο.Πλάθω ομοιομορφα τα μελομακάρονα  και ψήνω για 20-25'.

Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και βράζω το σιρόπι για 5'. Αφού τα μελομακάρονα κρυώσουν τελείως τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Αφήστε μια απάντηση