Κανταίφι

Υλικά:

  • 1 κιλό κανταίφι
  • 600 γρ. καρύδια καθαρισμένα
  • 1\2 κ.γλ. κανέλα
  • 1\2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. ηλιέλαιο

Σιρόπι:

  • 6 φλυτζ. τσ. ζάχαρη
  • 5 φλυτζ. τσ.  νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1στ. λεμόνι 

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε το κανταίφι σε ορθογώνια κομμάτια και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των καρυδιών-κανέλα-γαρίφαλο-ζάχαρη και το τυλίγουμε σε       ρολλό και το τοποθετούμε σε ορθογώνιο ταψί.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο μόλις γεμίσουμε το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κρύο κανταίφι.

 

Καλή επιτυχία

Καλές γιορτές

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ