Posted on December 13, 2020
Κανταίφι
Υλικά:
- 1 κιλό κανταίφι
- 600 γρ. καρύδια καθαρισμένα
- 1\2 κ.γλ. κανέλα
- 1\2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 100γρ. ζάχαρη
- 400γρ. ηλιέλαιο
Σιρόπι:
- 6 φλυτζ. τσ. ζάχαρη
- 5 φλυτζ. τσ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1στ. λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το κανταίφι σε ορθογώνια κομμάτια και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των καρυδιών-κανέλα-γαρίφαλο-ζάχαρη και το τυλίγουμε σε ρολλό και το τοποθετούμε σε ορθογώνιο ταψί.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο μόλις γεμίσουμε το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κρύο κανταίφι.
Καλή επιτυχία
Καλές γιορτές
ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ