Ελληνικά

Κανταίφι

Υλικά:

  • 1 κιλό κανταίφι
  • 600 γρ. καρύδια καθαρισμένα
  • 1\2 κ.γλ. κανέλα
  • 1\2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. ηλιέλαιο

Σιρόπι:

  • 6 φλυτζ. τσ. ζάχαρη
  • 5 φλυτζ. τσ.  νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1στ. λεμόνι 

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε το κανταίφι σε ορθογώνια κομμάτια και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των καρυδιών-κανέλα-γαρίφαλο-ζάχαρη και το τυλίγουμε σε       ρολλό και το τοποθετούμε σε ορθογώνιο ταψί.
  • Ρίχνουμε το ηλιέλαιο μόλις γεμίσουμε το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κρύο κανταίφι.

 

Καλή επιτυχία

Καλές γιορτές

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση