ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά:

  • 500γρ.Βούτυρο Κέρκυρας 
  • 4 Κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
  •  2 βανίλιες για τη ζύμη 
  • 2 βανίλιες στην άχνη για το πασπάλισμα 
  • 2 κουτ. σούπας νεσεστέ
  • 1 μπέκιν
  • 1/2 κουτ. σούπας σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι ΜΑΝΝΑ (το κίτρινο σακουλάκι)
  • 2 κούπες αμύγδαλα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη (30 λεπτά περίπου).
  • Μετά ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά στο τέλος το αλεύρι ανακατεύουμε με το χέρι, όχι στο μίξερ. 
  • Απλώνουμε την ζύμη μας, κάνουμε σχεδιάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Πασπαλίζουμε  τους κουραμπιέδες με μπόλικη άχνη.

Καλή επιτυχία

Καλές γιορτές

Θωμάς Αρζουμανίδης