Μελομακάρονα

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο. 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκάλι χυμό.
  • 1 κ.γλ. κανέλα .
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 φλυτζάνι καφέ κονιάκ.
  • 1 κ.γλ.  σόδα 
  • 1 μπέκιν
  • 9 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαννα ο.χ. 

Σιρόπι:

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού μέλι .
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
  • 1 ξυλάκι κανέλα. 
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • λεμόνι στυμμένο

Εκτέλεση:

  Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

  Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά. Γίνετε μία ωραία ζύμη την οποία πλάθουμε σε μπαλάκια των 30γρ. Τα απλώνετε σε λαδόκολλά και τα ψήνετε για 25 λεπτά στους 170 C.

  Μόλις τα βγάλετε τα σιροπιάζετε, τα ρίχνετε το τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμα.

καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!!!!!   

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ 

 

 

 

Leave a Reply