ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

<>

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνά­σιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή όλων των παιδιών.Μέτα από τόσα χρόνια στον ίδιο χώρο,με τους ίδιους φίλους και τον ίδιο τρόπο διδασκαλίας,τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές και διάφορες αλλαγές όπως:περισσότεροι καθηγητές,περισσότερα και καινούρια μαθήματα,νέοι συμμαθητές,μετάβαση στην εφηβεία,νέος τρόπος διδασκαλίας και βαθμολογίας,καινούριοι χώροι και διάφορα άλλα.
Η μετάβαση αυτή είναι μια σημαντική εμπειρία για το παιδί, γιατί αφήνει πίσω την παιδική του ηλικία και προχωράει στην εφηβική με όλες τις βιολογικές και συναισθηματικές αλλαγές.Σε αυτήν την αλλαγή των παιδιών θα πρέπει και οι γονείς αλλά και οι καθηγητές να είναι δίπλα τους έτοιμοι να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα τους.Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες όσο γίνεται πιο ομαλά. Συνεπώς η υποστήριξη από το περιβάλλον του κάθε παιδιού,παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις αλλαγές αλλά και τις δυσκολίες προσαρμογής.Εξάλλου όπως είπε και ο Barrie Hopson :
«Τίποτα και κανείς δεν παραμένει ίδιος. Η φύση απεχθάνεται τα κενά και την στασιμότητα. Ένα σταθερό σημείο δείχνει ότι είναι μια στάση ενός ταξιδιού από τον ένα τόπο στον άλλο. Αν σταθείς κάπου για πολύ το ταξίδι σου θα φθάσει στο τέλος. Μείνε και διασκέδασε αλλά όμως να ξέρεις ότι σε περιμένουν πολλά και διαφορετικά πράγματα ακόμα. Μπορεί να μην είσαι ικανός να διακόψεις το ταξίδι αλλά μπορείς να πετάξεις!»

ΕΙΚΟΝΑ