Τι σημαίνουν οι καρδιές

Κόκκινη Καρδιά ❤️

Είναι η κλασσική καρδιά που συμβολίζει την αγάπη. Την χρησιμοποιείς όταν αναφέρεσαι σε κάποιον ή κάτι που πραγματικά αγαπάς.

Μαύρη Καρδιά 🖤

Συμβολίζει λύπη ή μαύρο χιούμορ. Συνοδεύει posts λυπητερά ή εκφράσεις σαρκασμού (που συχνά δεν γίνονται αντιληπτές, οπότε το σωστό emoji μας γλιτώνει από μπελάδες).

Κίτρινη Καρδιά 💛

Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς και της ευτυχίας. Επομένως το emoji αυτό χρησιμοποιείται για να δηλώσεις ότι “νιώθει ευτυχισμένος/η στην τοποθεσία…”.

Πράσινη Καρδιά 💚

Η πράσινη καρδιά έχει δύο διαφορετικά νοήματα, εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Η πράσινη καρδιά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ζήλια “με την καλή έννοια”, όπως ας πούμε θα άφηνες σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες διακοπών των φίλων σου ενώ εσύ δουλεύεις. Από την άλλη, όμως, χρησιμοποιείται για να δηλώσει την ευεξία και το healthy lifestyle.

Μωβ Καρδιά 💜

Σε μερικές πηγές αναφέρεται ως η καρδιά με “ερωτικό υπονοούμενο”, ενώ σε άλλες ως το emoji του πλούτου και της πολυτέλειας- για παράδειγμα όταν δείξεις το αγαπημένο σου outfit, αυτό είναι το σύμβολο που ενδύκνειται. Εμείς το χρησιμοποιούμε πολύ στα δικά μας social media, γιατί έχει το χρώμα του brand μας- για κανέναν από τους δύο παραπάνω λόγους 😱!

Μπλε Καρδιά 💙

Το μπλε είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης και αυτό ακριβώς υποδηλώνει η καρδιά αυτή. Μάλιστα, παρουσιάστηκε πρώτη φορά ως το emoji για την υποστήριξη του Autism Awareness και μετά εντάχθηκε στη συλλογή.

Πορτοκαλί καρδιά 🧡

Υποδηλώνει φροντίδα και τρυφερότητα, κυρίως σε πλαίσιο φιλίας. Όταν για παράδειγμα θέλεις να δείξεις ενδιαφέρον και υποστήριξη, αυτό είναι το emoji που χρειάζεσαι!

Λευκή καρδιά 🤍

Δεν είναι έκπληξη ότι, εφόσον το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, αυτό ακριβώς υποδηλώνει και το emoji: αγνή, ειλικρινής αγάπη που αντέχει στο χρόνο, όπως του γονιού προς το παιδί του, για παράδειγμα.

Fan Fact animal edition

Εσείς το ξέρατε🤔❔

💙 Ένα είδος μέδουσας είναι αθάνατο😁

💙 Ένα σαλιγκάρι 🐌 μπορεί να κοιμάται για 3 συνεχόμενα χρόνια😴💖

💙 Υπάρχουν 1.000.000 μυρμήγκια για κάθε άνθρωπο στον κόσμο🐜

💙 Μια μπλε φάλαινα ζυγίζει όσο 3 ελέφαντες🐘🐘🐘

💙 Μια νυχτερίδα μπορεί να φάει μέχρι και 1.000 έντομα σε μια ώρα

Το Γιγάντιο Χταπόδι του Ειρηνικού έχει 3 καρδιές, 9 εγκεφάλους και μπλε αίμα.

Τα πόδια στρουθοκαμήλου είναι τόσο ισχυρά που οι κλωτσιές τους μπορούν να σκοτώσουν ένα λιοντάρι.

Οι Ιάπωνες Μακάκοι παίζουν με χιονόμπαλες για διασκέδαση.

Οι καρχαρίες της Γροιλανδίας είναι τα μακρύτερα ζωντανά σπονδυλωτά στη γη, με ένα άτομο που πιστεύεται ότι είναι άνω των 400 ετών

 

ΆΧΡΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ

ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ🙂

1) Το πρώτο απομακρυσμένο χειριστήριο τηλεόρασης δημιουργήθηκε το 1950 από την Zenith και ονομαζόταν «Lazy Bones» (Τεμπέλικα Οστά)📺.

2) Η χειραψία γινόταν παλιότερα για να δείξει κάποιος πως είναι άοπλος🤝.

3) Ο μέσος Αμερικάνος, μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 65 ετών, θα περάσει μπροστά στην τηλεόραση 9 χρόνια της ζωής του📺💚!

4) Στη Μεγάλη Βρετανία, όλοι οι κύκνοι και οι μουρούνες είναι ιδιοκτησία της βασίλισσας🦢.

5) Στατιστικά μιλώντας, σε ολόκληρη τη ζωή μας θα περπατήσουμε συνολικά 3 φορές το γύρο του κόσμου🌍🚶‍♂️!

6) Το διάσημο logo της Walt Disney, αν και φαίνεται σαν υπογραφή του ομώνυμου ιδρυτή, στην πραγματικότητα δεν είναι δίκια του, αλλά σχεδιάστηκε από έναν καλλιτέχνη της εταιρείας.

8) Τα γαλάζια μάτια, όσο θελκτικά κι αν φαίνονται, στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα μιας αρχαίας γενετικής μετάλλαξης.

συγκροτήματα χορού που έφερνε στην πόλη τη δεκαετία του ΄20😮.

9) Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο🌈.

10) Το 90% των γυναικών που περπατούν μέσα σε ένα πολυκατάστημα, στρίβουν προς τα δεξιά. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, γιατί👱‍♀️. 

11)  Η Coca-Cola ήταν αρχικά πράσινη🟢.

12) Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ🐜.

13) Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

14) Η γλώσσα της φάλαινας ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας🐘.

15) Ο Μέγας Ναπολέων φοβόταν τις γάτες😺.

16) Το κραγιόν περιέχει λέπια ψαριού🐟.Ληρ

Παρίσι

Το Παρίσι (γαλλικάParisΔΦΑ [paˈʁi]), γνωστό και ως η Πόλη του φωτός (Ville lumière), από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828 είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιοχής Ιλ ντε Φρανς (Île-de-France) και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Διοικητικά χωρίζεται σε είκοσι δημοτικά διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της πόλης του Παρισιού ανέρχεται σε 2.187.526 (2017)[5] και ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής σε 12.628.266 κατοίκους[6] και είναι έτσι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO.

Το Παρίσι είναι κτισμένο στο κέντρο του λεκανοπεδίου του Παρισιού, κατά μέσο όρο 65 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Η πόλη του Παρισιού περιβάλλεται από μεγάλα δάση, τα οποία προσφέρουν ανάσα δροσιάς και ανάπαυσης στους Παριζιάνους. Η έκταση της πόλης φτάνει τα 105,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή ξεπερνά τα 14.518 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 2.187.526 (2017) κατοίκους[5], ενώ μαζί με τα περίχωρα και τις γύρω κοινότητες, τη μητροπολιτική περιοχή δηλαδή, αγγίζει τους 12.628.266 κατοίκους περίπου[6], που την καθιστούν ως μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά πόλεις στην Ευρώπη. Η παγκόσμια κατάταξη το φέρνει στην 23η θέση [εκκρεμεί παραπομπή].

Το Παρίσι προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες [7] από όλον τον κόσμο που έρχονται να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, τα μνημεία της αλλά και τα πλούσια σε εκθέματα μουσεία του. Ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, την αριστερή και τη δεξιά όχθη. Σημαντικότερα αξιοθέατα είναι ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, η Σακρέ Κερ στη Μονμάρτρη, η Παναγία των Παρισίων, το μνημείο της Βαστίλλης, η Πλατεία Βαντόμ, η Πλας ντε Βοζ, τα μουσεία του Λούβρου, του Ορσέ, του Πικάσο, το μουσείο του Ροντέν, το Μπωμπούρ με εκθέματα σύγχρονης τέχνης, το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, καθώς και το παλάτι των Βερσαλλιών λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι όπως επίσης και η Eurodisney.

Η πόλη του Παρισιού εξελίχθηκε από έναν κελτικό οικισμό, στα μέσα του 3ου αιώνα προ Χριστού πάνω στο νησί που βρίσκεται το σημερινό κέντρο της μεγαλούπολης, στον ποταμό Σηκουάνα. Το 52 π.Χ ο οικισμός κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους. Τότε το Παρίσι ονομαζόταν Λουτέτια. Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ο οικισμός μεγάλωσε σημαντικά και επεκτάθηκε και στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα. Εκεί δημιουργήθηκαν αμφιθέατρο, λουτρά και ένας χώρος συγκέντρωσης (Forum). Η πρώτη φορά που αναφέρεται στην ιστορία η πόλη των Παρισίων είναι από τον Ιούλιο Καίσαρα, στο έργο του «Ιστορία». Εκεί την αναφέρει ως Λουτετία και την φυλή που κατοικεί εκεί, ως Παρίσιους.

Πράγματα που (μάλλον) δεν ηξερες

Τα κεφάλια από  τα παιχνίδια  LEGO έχουν τρύπες στην κορυφή,  έτσι στην περίπτωση που κάποιο παιδί  καταπιεί ένα,  θεωρητικά θα μπορεί να αναπνέει

Το 1918, το ροζ ήταν ένα δυνατό χρώμα και συχνά συνδεόταν με τα αγόρια, ενώ το μπλε θεωρείτο πιο γυναικείο

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε μερικούς πλανήτες οι μεγάλες θερμοκρασίες και η πίεση μετατρέπουν το αέριο μεθάνιο της ατμόσφαιρας, που σημαίνει ότι στον Δία και στον Κρόνο βρέχει διαμάντια.

Τα ψηλά τακούνια φορέθηκαν αρχικά από τους άνδρες,για να φαίνονται ψηλότεροι και έτσι να δείχνουν  πιο ανδροπρεπείς.

Κάτω από τις ρίγες τους, οι ζέβρες έχουν μαύρο δέρμα!

Στο Λος Άντζελες ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων ντύθηκε Άλμπερτ Άινστάιν για να σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων ανθρώπων που ντύθηκαν ποτέ Άλμπερτ Άινστάιν!

Το κατάστημα Selfridges στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή παπουτσιών. Στην αποθήκη του υπάρχουν πάνω από 100.000 παπούτσια και πωλούνται πάνω από 7.000 ζευγάρια κάθε βδομάδα.

 

Τα σκυλιά με μπλε γλωσσα

Υπάρχει μια φυλή σκύλου με μπλε γλώσσα: Το Τσόου Τσόου. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το γιατί αυτά τα κινέζικα σκυλιά έχουν μπλε γλώσσα. Σύμφωνα με έναν Κινέζικο μύθο, το Τσόου Τόου ήταν ένας σκύλος δράκος που αγαπούσε τη μέρα και μισούσε τη νύχτα. Ένα βράδυ, κουρασμένος από το σκοτάδι, άρχισε να γλείφει τον ουρανό για να τελειώσει το σκοτάδι. Οι θεοί οργίστηκαν και τιμώρησαν τον σκύλο με την μπλε γλώσσα. Αρκετά γραφικό, έτσι δεν είναι;

Η πρώτη μου διμοσιευση

  • Γειά σας παιδιά, είμαι η Νικολέτα. Αυτό είναι το μπλοκ μου. 
  • Θα προσπαθήσω να ανεβάζω όσο δυνατόν πιο πολύ 
  • Καλη σας Ημέρα! 
  • ✿ ˜”*°• •°*”˜ ♥ ♒︎ ♏︎ ●︎●︎ □︎ ۩๑°`°º¤ø,¸¸,๑۞๑ ❀ 🏵 ⋆ 𝕆 ♢ ♧ ඏ ♤ ♬ ♗ ☟ ♜ ♨ ♦ ░ ▒ ▓ █ ► ─═ ✎ ★ ஜ ۩ ۞ <3 🙂 🙁 😀
  • 👍❤️🍉🍍🥐🍦🌷