Γεια σου ,με λένε Κορώνα

Δευτέρα 21-12-2020

Ας διαβάσουμε με όλη την οικογένεια το "Γεια σου ,με λένε Κορώνα" πατώντας το παρακάτω λιγκ

://flipbookpdf.net/web/site/7faed822fa9e3f83b55cbe04e3c3e1522336b506202012.pdf.html

Μία ιστορία για παιδιά από τη Βελγίδα ψυχολόγο Lies Scaut με δραστηριότητες, που μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, για να βοηθήσει τους ψυχολόγους, γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για με τον κορωνοϊό.

Αν μπορείς να εκτυπώσεις το PDF αρχείο χρωμάτισε τα συναισθήματά σου

Γεια σου ,με λένε Κορώνα_Corona_GREEK_version-12

Γράψε με λίγα λόγια τις σκέψεις σου στο διαδραστικό φύλλο:

https://www.liveworksheets.com/lg1458796po

Και τώρα ας πούμε ξανά τα ιατρικά οφέλη της πλύσης των χεριών καθώς επίσης θα γνωρίσετε και το πρόσωπο του Ούγγρου γιατρού Ignaz Semmelweis στον οποίο αποδίδεται ευρέως ότι ανακάλυψε αυτά τα οφέλη:

https://video.link/w/b4YAb

Ας γυμναστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον Κορωνοϊό:

https://video.link/w/1ZQqb

Μπορείτε να δείτε τα κινούμενα σχέδια

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες | Ο Σκρούτζ & Τα Πνεύματα Των Χριστουγέννων :https://video.link/w/Bs28b

Χριστούγεννα με την οικογένεια

Μπορείτε με την οικογένεια να ακούσετε το διήγημα «Ντελησυφέρω» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 1904 στην εφημερίδα «Μεταρρύθμισις». Η ιστορία ξεκινά με της καμπάνες ενός μικρού χωριού να χτυπούν απο νωρίς για την Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία. Η θεία Μαριώ η Χρήσταινα, η κοινώς λεγομένη «Ντελησυφέρω» -αντρογυναίκα καβγατζού που είχε δείρει πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες στη ζωή της- ετοιμάζεται βιαστικά ώστε να μην προλάβει το στασίδι της καμία απο αυτές τις «βιλάνες (απολίτιστες-ξυπόλητες), σούσες-μαρούσες (τεμπέλες και γυρίστρες), αναφάνταλες (αδιάντροπες), αστάνευτες (ξετσίπωτες)» που πηγαίνουν μια-δυο φορές τον χρόνο στην εκκλησία μόνο και μόνο για να δείξουν τα στολίδια τους…

Πατήστε τον σύνδεσμο: https://video.link/w/DQYAb

Επίσης μπορείτε να δείτε το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Σταχομαζώχτρα»το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Το διήγημα ανήκει στα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, αφού ο δραματικός χρόνος είναι η περίοδος των Χριστουγέννων. «Η Σταχομαζώχτρα» είναι από τα γνωστότερα διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται για πολλά χρόνια στα «Νεοελληνικά αναγνώσματα» του σχολείου και στις παιδικές ανθολογίες.

Υπόθεση – Περίληψη

Η σταχομαζώχτρα είναι μια ταλαιπωρημένη γιαγιά η οποία έχει χάσει τον άντρα της, μια κόρη και δυο γιους. Ζει πολύ φτωχικά με τα δυο ορφανά εγγονάκια της (τον Γέρο και την Πατρώνα) που προσπαθεί να ζήσει μόνη. Κάνει πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα όμως το κυριότερο εισόδημα της προέρχεται απ΄ το μάζεμα του σταχιού. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Σταχομαζώχτρα. Την εποχή του θερισμού παίρνει το καΐκι από τη Σκύρο και φτάνει στη Βόρεια Εύβοια. Εκεί από τα θερισμένα χωράφια μαζεύει τα πεσμένα στο χώμα στάχυα που έχουν αφήσει οι αγρότες. Η τελευταία χρονιά ήταν κακή και τα ‘φερνε βόλτα πολύ δύσκολα όμως ένα απρόσμενο γράμμα απ’ τον ξενιτεμένο γιο της, της δίνει πνοή ελπίδας.

https://video.link/w/xYYAb

Leave a Reply