Συνταγή για προφιτερόλ

Υλικά:
• 100 γραμμάρια
μπισκότα σαβαγιάρ
• 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
• 100 γραμμάρια κακάο
• 1 σοκολάτα κουβερτούρα
• 1 ποτήρι αλεύρι
• 1 λίτρο γάλα
• σαντιγί
• λικέρ
-Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε.
-Προσθέτετε το γάλα και τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύετε με ξύλινη
κουτάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
-Μόλις λιώσει η σοκολάτα κουβερτούρα, ρίχνετε λίγο λικέρ.
-Συνεχίζετε το ανακάτεμα γρήγορα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
-Βάζετε τα σαβαγιάρ, σπασμένα, σε μπολάκια και ρίχνετε επάνω τους την
κρέμα.
-Τα βάζετε στο ψυγείο.
-Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, τα γαρνίρετε με σαντιγί και τα τοποθετείτε ξανά στο
ψυγείο, για να πήξει το προφιτερόλ.
-Μπορείτε, εάν θέλετε, να γαρνίρετε το προφιτερόλ με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς.