Updated on 10 Φεβρουαρίου, 2020
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚH ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ορισμός:
Η Μεσογειακή διατροφή είναι μια σύγχρονη διατροφική συνήθεια αρχικά εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες από την Ελλάδα, τη νότια Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία στη δεκαετία του 1940 και του 1950
Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής:
Η Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής περιλαμβάνει 3 επίπεδα ανάλογα με τη συχνότητα κατανάλωσης των συγκεκριμένων τροφίμων. Στη βάση της βρίσκονται τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά και σε σημαντικές ποσότητες, ενώ στην κορυφή είναι όσα πρέπει να καταναλώνονται σπάνια και σε μικρές ποσότητες.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τη βάση της πυραμίδας θα πρέπει να καταναλώνονται:
Καθημερινά
- Φρούτα και λαχανικά
- Δημητριακά
- Γαλακτοκομικά προϊόντα.
- Όσπρια και ξηροί καρποί
Λίγες φορές την εβδομάδα
- Ψάρια.
- Πουλερικά
- Αυγά
- Γλυκά. Πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Λίγες φορές τον μήνα
- Κρέας.