Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου
Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου, για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των απλών αλλά τόσο γεμάτων γεύσεων. Η λίγη σοκολάτα στο πλάι, τα κάνει ακόμα πιο δελεαστικά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα δίχρωμα μπισκότα βουτύρου ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί τα μπισκότα βουτύρου θα γίνουν σκληρά.
Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι στα υλικά, τόσο πιο αφράτα θα είναι μετά στο ψήσιμο. Σχηματίζουμε δίσκο με τη ζύμη. Να γίνει πλακέ. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ. Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε κόψιμο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′.
Ψήνουμε για 10′ να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει η σοκολάτα.
Τα φυλλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.
Extra Tip
Αυτά τα μπισκότα βουτύρου αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά, μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με λευκό γλάσο.
Τα μπισκότα βουτύρου έχουν πολλά μυστικά, αλλά και παραλλαγές.
Πιστέψτε με, εγώ που μένω και μαζί της, τα έφτιαξε και είναι θεϊκά!