Loading...
Χωρίς κατηγορία

Formula 1 History

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 μέχρι τον αγώνα σήμερα, η Formula 1 συγκέντρωσε τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα και τους πιο τολμηρούς οδηγούς από όλες τις γωνιές του πλανήτη, ξεπερνώντας τα όρια της ταχύτητας, των δεξιοτήτων και της μηχανικής. Είναι πλέον ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες αγώνων στον κόσμο. Λάβετε λοιπόν, καθώς εξερευνούμε τη συναρπαστική ιστορία της F1 και μάθετε τα πάντα για το συναρπαστικό παρελθόν αυτού του αθλήματος υψηλής ταχύτητας.

Οι αγώνες αυτοκινήτου της Formula 1 έχουν τις ρίζες τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Grand Prix της δεκαετίας του 1920 και του 1930, αν και η ίδρυση της σύγχρονης Formula 1 ξεκίνησε το 1946 με την τυποποίηση των κανόνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων (FIA), η οποία ακολουθήθηκε. από ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών το 1950.

Από τη γέννηση των αγώνων αυτοκινήτου, τα αυτοκίνητα ήταν όρθια και βαριά, οι δρόμοι με άμμο ή ξύλο, η αξιοπιστία ήταν προβληματική, οι οδηγοί συνοδεύονταν από μηχανικούς και οι αγώνες - συνήθως σε δημόσιους δρόμους από πόλη σε πόλη - ήταν απίστευτα μεγάλοι για τα σύγχρονα πρότυπα.Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το ποιος μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρώτος αγώνας της Formula 1. Ο πρώτος αγώνας σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ήταν το Grand Prix του Τορίνο του 1946 που διεξήχθη την 1η Σεπτεμβρίου, τον αγώνα που κέρδισε ο Achille Varzi με μια Alfa Romeo 158 Alfetta - αλλά αυτό έγινε πριν από την επίσημη έναρξη της Formula. Ο επόμενος υποψήφιος είναι το Χειμερινό Grand Prix της Σουηδίας του 1947 το οποίο κέρδισε ο Reg Parnell οδηγώντας ένα ERA - αλλά αυτός ο αγώνας διεξήχθη στον πάγο και ορισμένοι θεωρούν ότι επομένως δεν ήταν ένας "σωστός" αγώνας (υπάρχει επίσης κάποια αμφιβολία αν ήταν αγώνας Formula 1 ή αγώνας Formule Libre ). Ο τρίτος διεκδικητής είναι το Grand Prix Pau του 1947 που κέρδισε ο Nello Pagani οδηγώντας μια Maserati 4CL, κάτι που είναι αδιαμφισβήτητο.

The Evolution of Formula 1 Cars Throughout History

Leave a Reply