Ανακύκλωση: Ο κόσμος του μπλε κάδου

Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει για την ανακύκλωση και ακόμη πιο βέβαιος είμαι ότι έχετε δει τους μπλε κάδους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του δήμου μας αλλά και μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

Η ανακύκλωση είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το πρόβλημα των σκουπιδιών και των άλλων απορριμμάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει λιγότερα σκουπίδια, περισσότερη προστασία του περιβάλλοντος και περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Για να τα πετύχουμε όμως όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζουμε πρώτιστα, τι είδους απορρίμματα μπορεί να δεχτεί ο μπλε κάδος.

Δυστυχώς, όπως έβλεπα πρόσφατα σε ένα ντοκιμαντέρ, σχετικά με την ανακύκλωση, η συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης είναι πολύ μικρή.

Πρέπει λοιπόν να μεγαλώσουμε και να διευρύνουμε τη συμμετοχή μας. Έτσι πρώτα θα πρέπει να μάθουμε και στη συνέχεια να δράσουμε.

Για να ξεκινήσουμε, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κ. Μπλέκα, ο οποίος θα σας ενημερώσει, θα σας καθοδηγήσει και θα σας διασκεδάσει. Τον κ. Μπλέκα θα τον βρείτε εδώ:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥ

Leave a Reply