Ελληνικά

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Οι μαθητές είναι σημαντικό να συνηθίσουν να αθλούνται,  ώστε να προσέχουν και την διατροφή τους κατά την διάρκεια της εφηβείας, Ο συνδυασμός καλής φυσικής κατάστασης και ισορροπημένης διατροφής θα βοηθήσει τους μαθητές να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία.

http://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/312?locale=el

http://eyzhn.edu.gr/

 

http://photodentro.edu.gr/aggregator/search/all/field_cl_discipline/2545#ext=1&items_per_page=20&page=2&path=field_cl_discipline/2545&ugc=1

 

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Οι Ολυμπιονίκες είναι αθλητές πρωταγωνιστές της ζωής. Μέσα από την πορεία της ζωής τους με το πείσμα, τις θυσίες, τον αγώνα για την επίτευξη στόχου τους, τελικά πετυχαίνουν τον στόχο τους. Εμείς πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τους Ολυμπιονίκες να τους έχουμε ως πρότυπα ζωής.

http://photodentro.edu.gr/aggregator/search/all?query=%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82+%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82&ext=All&ugc=1&items_per_page=20

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-educationalvideo-8522-601

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή ξεκίνησε να αναπτύσσεται την δεκαετία 1960-1970, επειδή ξεκίνησε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους ανθρώπους. Επίσημη αθλητική διοργάνωση, όπου συμμετέχουν αθλητές υψηλών επιδόσεων, είναι οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

http://www.edutv.gr/index.php/eidiki-agogi/pame-mazi

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η Πετοσφαίριση ή Βόλλευ είναι ομαδικό άθλημα επινοήθηκε στην Αμερική από τον Μόργκαν. Ο σύλλογος του Πανιωνίου έφερε το Βόλλευ στην Ελλάδα 1922 .

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A106/377/2516,9718/

 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός , κατά την αρχαιότητα, στον ελλαδικό χώρο. Τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία προς τιμή του θεού Δία. Σύμφωνα με γραπτές πηγές οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από το 776 π.Χ. και τελούνταν ανελλιπώς μέχρι το 393 μ.Χ.. Το 393 μ.Χ. καταργήθηκαν από τον Θεοδόσιο τον Α¨.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ

Οι  μαθητές κατά την διάρκεια της σχολικής τους ζωής είναι σημαντικό να αποκτήσουν την συνήθεια να γυμνάζονται, γιατί έτσι θα συνηθίσουν να γυμνάζονται και στην  ενήλικη ζωή τους. Τα άτομα που ασχολούνται με την άσκηση προσέχουν και την διατροφή τους, έτσι ο συνδυασμός καλής φυσικής κατάστασης και μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλει στην καλή υγεία.

Ακολουθεί εκπαιδευτικό λογισμικό:

http://www.pi-schools.gr/lessons/gymnastics/ypost_yliko/odigos_xrisiscdrom.pdf