Πρωτομαγιά: Τραγουδάμε, Παίζουμε, Δημιουργούμε…

Τραγουδάμε τον Μάη και την Άνοιξη

Διαδραστικά Παιχνίδια

Βίντεο

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ…!!!

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε λουλούδια με θήκες για cup cakes:

-Μικρές και μεγάλες θήκες για cup cakes (σε διάφορα χρώματα και σχέδια)

-Πομ πομ

-Κουμπιά χειροτεχνίας

-Κόλλα χειροτεχνίας (στικ και υγρή)

Αρχικά παίρνουμε μια μεγάλη θήκη για cup cake και την ανοίγουμε με το χέρι μας ώστε να γίνει σχεδόν επίπεδη. Μετά παίρνουμε μια μικρότερη θήκη για cup cake και την ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο. Τη μικρή θήκη για cup cake την κολλάμε πάνω στη μεγάλη θήκη, χρησιμοποιώντας την κόλλα στικ. Μπορείτε να κολλήσετε κι άλλη μικρότερη θήκη αν θέλετε. Στη συνέχεια στολίζουμε το εσωτερικό του λουλουδιού με πομ πομ και κουμπιά σε διάφορα χρώματα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα διακοσμητικά, όπως χάντρες, πούλιες, χρυσόσκονη, κτλ.

 • Χάρτινο ποτιστήρι με λουλούδια

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή:

-χρωματιστά χαρτόνια

- τέμπερες σε ό,τι χρώμα θέλετε

-φελλό (αν έχετε αλλιώς με τα δαχτυλάκια τους)

-ψαλίδι- πινέλο-κόλλα

-μαρκαδόρο για να γράψετε τη λέξη ΑΝΟΙΞΗ

Παίρνουμε το χεράκι του παιδιού μας, το βάφουμε τέμπερα ότι χρώματος θέλουμε και ύστερα σε ένα χαρτόνι αφήνουμε το αποτύπωμα του χεριού και σηκώνουμε προσεκτικά το χέρι. Έπειτα μέχρι να στεγνώσει το αποτύπωμα των χεριών,  παίρνουμε το ψαλίδι και κόβουμε ένα χαρτόνι, που να κάνει αντίθεση με το χαρτόνι που χρησιμοποιήσαμε στα αποτυπώματα, σε σχήμα ποτιστηριού και το κολλάμε πάνω στο πρώτο χαρτόνι μας κάτω από τις παλάμες. Μετά με το δάχτυλό βουτάμε στην τέμπερα ή αλλιώς με τον φελλό και κάνουμε βούλες σε κάθε αποτυπωμένο δάχτυλο. Και τέλος γράφουμε τη λέξη ΑΝΟΙΞΗ στο ποτιστήρι μας!

 • Λουλούδι Υάκινθος με ποπ κορν

Υλικά που θα χρειαστείτε:

-χαρτόνι χρωματιστό

-ποπ κορν

-ψαλίδι

-κόλλα

-μαρκαδόρος

-λαδομπογιές

 Παίρνουμε το χαρτόνι και με τι λαδομπογιές φτιάχνουμε τα χόρτα στο κάτω μέρος της επιφάνειας του χαρτονιού. Έπειτα παίρνουμε το ψαλίδι και κόβουμε ένα χαρτόνι έτσι ώστε να δημιουργηθούν σαν δύο φύλλα. Κάνουμε με τον μαρκαδόρο μια γραμμή κάθετη στα χόρτα και με την κόλλα, κολλάμε τα φύλλα που κόψαμε έτσι ώστε η γραμμή να βρίσκεται ανάμεσα στα φύλλα.

Τέλος, κολλάμε με την κόλλα ποπ κορν στην κορυφή της γραμμής και γεμίζουμε δύο

σειρές που να φτάνουν μέχρι την μέση της γραμμής.

 • Λουλούδια από παλάμες

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή:

-χαρτόνια χρωματιστά

-ψαλίδι

-κόλλα

-πούλιες

Σχηματίζουμε την παλάμη μας πολλές φορές σε διάφορα χρωματιστά χαρτόνια και ύστερα τα κόβουμε. Έπειτα τα κολλάμε περιμετρικά σε μια στρογγυλή χάρτινη επιφάνεια που ήδη έχουμε κόψει και από την πίσω μεριά αρχίζουμε και κολλάμε τις πούλιες.

 • Λουλούδια από ρολά κουζίνας

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή:

-χρωματιστές τέμπερες

-χρωματιστά χαρτόνια

 Βάζουμε σε μερικά πιάτα τέμπερες μία στο καθένα και βουτάμε το χαρτί κουζίνας μέσα τη μία πλευρά ίσα να χρωματιστεί η κυλινδρική του επιφάνεια και ύστερα κάνουμε το αποτύπωμα πάνω στο χαρτόνι. Έπειτα γύρω από το πρώτο αποτύπωμα κάνουμε και άλλους κύκλους μέχρι να σχηματιστεί λουλούδι.

 • Λουλούδια από χάρτινους κύκλους

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή:

-χαρτόνια χρωματιστά

-κόλλα υγρή

-ψαλίδι

Παίρνετε χρωματιστό χαρτόνι και το κόβετε πολλές μικρές λωρίδες. Έπειτα κολλάτε αυτές τις λωρίδες έτσι ώστε να εμφανιστεί ένα κύκλος και να γίνουν τα πέταλα. Μετά κόβετε μια μεγάλη μακριά λωρίδα για το κοτσάνι και δύο μικρότερες που τις ενώνετε για να γίνουν τα φύλλα. Πάνω στο χαρτόνι αρχίζουμε να κολλάμε τα πέταλα και να δίνουμε σχήμα λουλουδιού. Ύστερα κολλάμε το κοτσάνι και τέλος τα φύλλα δίπλα στο κοτσάνι.

 • Ανοιξιάτικο στεφάνι από χαρτοπετσέτες

Τι θα χρειαστείτε:

 • Μία βάση για στεφάνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απλές από φελιζόλ ή αν έχετε κάποια από κλαριά ή ακόμη και να φτιάξετε μία με μερικά μακριά εύκαμπτα κλωνάρια.
 • 20-25 μικρές χαρτοπετσέτες κοκτέιλ με ωραίο σχέδιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες με χριστουγεννιάτικο σχέδιο)
 • κόλλα
 • Διάφορα διακοσμητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, κουδουνάκια, φιόγκους και χρυσόσκονη.

Πως να το φτιάξετε:

 1. Πιάστε το κέντρο της κάθε χαρτοπετσέτας, εκεί που είναι διπλωμένη στα τέσσερα και στρίψτε το.
 2. Ανοίξτε τα φύλλα της και στερεώστε την άκρη ανάμεσα στα κλαριά. Εάν χρησιμοποιείτε φελιζόλ στερεώστε με μία πινέζα ή καρφίτσα. Δεν χρειάζεται κόλλα και μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα τις χαρτοπετσέτες που σκίζονται!
 3. Χρησιμοποιήστε αρκετές χαρτοπετσέτες ώστε το στεφάνι σας να δείχνει γεμάτο και όμορφο.
 4. Προσέξτε να ανοίξετε με τέτοιο τρόπο τις χαρτοπετσέτες ώστε να μην φαίνεται πολύ το πίσω μέρος τους που είναι άσπρο.
 5. Αν σε μερικές φαίνεται πολύ το πίσω μέρος ενώστε σε εκείνο το σημείο την διπλανή χαρτοπετσέτα και κολλήστε με λίγη κόλλα όπου χρειάζεται. Δεν είναι δύσκολο θέλει μόνο λίγη προσοχή!
 6. Όταν το τελειώσετε προσθέστε στο επάνω μέρος έναν ωραίο φιόγκο για να μπορείτε να το κρεμάσετε (όπως στη φωτογραφία) ή ακόμη και λουλουδάκια.
 7. Τέλος μπορείτε να το πασπαλίσετε με χρυσόσκονη για να το κάνετε πιο λαμπερό!!!

 

Leave a Reply