Posted on April 20, 2021
Πασχαλινός λαγός και πασχαλινά κουνελάκια
![]() |
Το υλικό ανακτήθηκε από Slideplayer στις 11/4/2020
Μπες στους υπερσυνδέσμους που παρατίθενται παρακάτω, διάλεξε όποιο πρότυπο σου αρέσει και φτιάξε εύκολα πασχαλινά κουνελάκια.
Πρόκειται για παιχνίδι συναισθημάτων. Θα χρειαστείτε ένα ύφασμα, φουλάρι, ή μαντήλι για να δέσετε τα μάτια του παιδιού.
Στη μέση το κουνελάκι με κλειστά μάτια και λυπημένο. Κινούμαστε κυκλικά γύρω του και του λέμε:
«Κουνελάκι-κουνελάκι,
Λυπημένο κουνελάκι,
Γιατί μες στη φωλίτσα
Δεν χοροπηδάς;
Χοροπήδα κουνελάκι (εδώ του χτυπούν παλαμάκια και το κουνελάκι χοροπηδά με κλειστά μάτια) (2 φορές)
Και κάνε μια αγκαλίτσα
Εκείνον που αγαπάς!»
Τότε το παιδί-κουνελάκι αγκαλιάζει τυχαία κάποιον από τον κύκλο και πρέπει να τον αναγνωρίσει. Στη συνέχεια του δίνει το μαντήλι και γίνεται αυτός κουνελάκι κοκ.
Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια εξαιρετική ιδέα για να έχουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας. Μια δραστηριότητα που ταιριάζει στις προτιμήσεις των ενηλίκων αλλά και των μικρών μελών της οικογένειας και έτσι είναι όλοι χαρούμενοι.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τους Πασχαλινούς λαγούς.
Σε ένα χαρτόκουτο, χαρτόνι ή χαρτί Α3 ζωγραφίζετε μια συγκεκριμένη διαδρομή με αρχή και τέλος που να μπορεί να παιχτεί με ζάρι, όπως το φιδάκι. Το παιχνίδι μπορεί να έχει και παραπάνω διαδρομές, μια για κάθε παίχτη, με παγίδες ή μπόνους (πχ. ρίξε ξανά το ζάρι, προχώρησε δύο βήματα μπροστά, δυο βήματα πίσω, χάνεις τη σειρά σου κλπ.).
Εναλλακτικά για περισσότερο ενδιαφέρον δημιουργήστε κάρτες με ερωτήσεις ή δοκιμασίες σε σχέση με το παιχνίδι πχ. εδώ ερωτήσεις για τους λαγούς ή το Πάσχα.
Κατασκευάστε με χαρτί ,πηλό ή αλατοζύμη πιόνια.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε μινιατούρες-φιγούρες από παλιά παιχνίδια. Μην ξεχάσεις να μου τις στείλεις!
Ο Άκης Αρκουδάκης και οι φίλοι του στο biteable.
Καλή Ανάσταση Και Καλή Διασκέδαση! |