Οι αναρτήσεις των εργασιών των παιδιών θα γίνονται πατώντας πάνω στην πιο κάτω φράση
padlet " Xειμωνιάτικες-Χριστουγεννιάτικες Αποτυπώσεις"
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Στις μέρες μας, είναι πιο εύκολο από ποτέ να έρθουμε σε επαφή με έργα τέχνης τα οποία βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες και γκαλερί σε όλο το κόσμο. Η επαφή με τα έργα τέχνης καλλιεργεί, πέρα από το αισθητικό κριτήριο, τη δημιουργικότητά μας. Η τέχνη ανά τους αιώνες πέρασε από πολλές σχολές και ρεύματα. Όλα αυτά τα ρεύματα, οι τεχνοτροπίες και οι τεχνικές έχουν να δώσουν κάτι στον παρατηρητή που θα σταθεί μπροστά από ένα έργο τέχνης και θα προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσει και να αποκωδικοποιήσει τα κρυμμένα μηνύματα του καλλιτέχνη. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας συναισθηματικής γέφυρας που θα συνδέσει το έργο τέχνης με εμάς. Αυτό, καθίσταται δυνατό όταν το έργο χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη δική μας εικαστική δημιουργία.
1. Πίνακες γνωστών ζωγράφων
2.Παίξε για να βρεις τους όμοιους πίνακες
3. Πίνακες του Χειμώνα κρυμμένοι σε αινίγματα
4. Οι δικές σου δημιουργίες
τώρα μπορείς να ζωγραφίσεις και εσύ χειμωνιάτικα τοπία και να τα ανεβάσεις εδώ. Αν θες μπορείς να γυρίζεις τον τροχό και να χρησιμοποιείς τις γραμμές που σου τυχαίνουν στα σχέδιά σου.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Πίνακες γνωστών ζωγράφων
Οι δικές σου δημιουργίες
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ / ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ώρα για περισσότερο παιχνίδι
Φεβρουάριος- Ο 3ος μήνας του Χειμώνα
Ακούμε το τραγούδι του Φλεβάρη
Ακούμε και βλέπουμε το παραμύθι "Ο Γλεντζοφλέβαρος"
Διαβάζουμε το Μύθο του Φλεβάρη!
Το μύθο που μας εξηγεί το λόγο για τον οποίο ο Φεβρουάριος έχει 28 μέρες και γιατί όλοι τον αποκαλούν Κουτσό και Κούντουρο….
στη συνέχεια βλέπουμε ονομασίες, παροιμίες και γιορτές για το μήνα Φλεβάρη
ΑΛΚΥΟΝA-Αλκυονίδες ημέρες
Έχουμε συνηθίσει να λέμε « οι αλκυονίδες μέρες του Γενάρη», ωστόσο οι μέρες αυτές τοποθετούνται μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Φεβρουαρίου.
Πώς προέκυψε όμως η ονομασία αυτή; Οι αρχαίοι Έλληνες παρατήρησαν μέσα στο καταχείμωνο ορισμένες ηλιόλουστες μέρες . Τις μέρες αυτές ένα πουλί , η αλκυόνα γεννά τα αυγά της. Σύμφωνα με το μύθο, η Αλκυόνη πριν γίνει πουλί , ήταν μια πεντάμορφη κοπέλα, κόρη του Αίολου, του θεού του ανέμου και της Ενάρετης. Δείτε το μύθο...
Δείτε την παρουσίαση και απαντήστε στις ερωτήσεις
Παίξε και Βρες τη λέξη
Ένα τραγούδι για την Αλκυόνα
ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ
Ένα τραγούδι για ανθισμένη αμυγδαλιά