Updated on 16 Δεκεμβρίου, 2024
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά Για 4 μερίδες
4 μεγάλες πατάτες Λίγο ελαιόλαδο
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
12 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
14 τοματίνια
κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις στεγνώνετε καλά.
Αφού στεγνώσουν τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρ- το και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 45 λεπτά. (Αναλόγως με το μέγεθος της πα- τάτας μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο παρα- πάνω ή παρακάτω.)
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη γραβιέρα, το κασέρι, την φέτα, την καπνιστή γαλοπούλα, τα τοματίνια και το φρέσκο θυμάρι και ανα- κατεύετε καλά.
Όταν οι πατάτες έχουν ψηθεί τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις ανοίγετε από πάνω με ένα μαχαιράκι και προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τα τυριά και την γαλοπούλα.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμέ- νο πιπέρι και ξαναβάζετε τις πατάτες στον φούρνο για άλλα10-12 λεπτά μέχρι να λιώ- σουν τα τυριά.
Αποτύπωμα
Ανθρακικό αποτύπωμα: (CO2 eq): 3,99 κιλά
Υδατικό αποτύπωμα (νερό): 3.652 λίτρα
Κόστος
Κόστος συνταγής: 8,8€ Κόστος ανά άτομο: 2,2€
Θερμίδες/θρεπτικά
Θερμίδες ανά μερίδα (kcal): 680
Πιάτο νόστιμο και πολύ θρεπτικό. Μας δίνει ενέργεια και πολύ ασβέστιο. Επίσης περιέχει βιταμίνη C, νιασίνη και ριβοφλαβίνη
Και μην ξεχνάτε: με μέτρο τα αλλαντικά και γενικά οι επεξεργασμένες τροφές ώστε σταδιακά να απαλειφθούν εντελώς από το μενού των παιδιών.
Νάγια & Δήμητρα

