«Μάγια η Μέλισσα»

 Copyright: Μονομμάτου Ειρήνη, εικαστικός (28.5.2020)

Χαρούμενη και ηλιόλουστη ημέρα, παιδιά!

Στην σημερινή μας δημιουργική εργασία θα μάθουμε να φτιάχνουμε την φημισμένη «Μάγια η Μέλισσα» από ένα απλό ρολό χαρτί!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για αυτή την εύκολη, γρήγορη και διασκεδαστική κατασκευή είναι τα εξής:

1. ένα μικρό ρολό χαρτί

2. 1 κόλλα λευκό χαρτόνι χοντρό & 1-2 κόλλες χαρτί Α4

3. μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές

4. ψαλίδι & κόλλα

Λοιπόν, ξεκινάμε;

1ο βήμα:

Όπως μπορείτε να δείτε στην Εικόνα 2 αφήνουμε για λίγο στην άκρη το ρολό μας (αφού πρώτα έχουμε ντύσει την επιφάνεια του με μία κόλλα λευκό χαρτί Α4 για να μπορούμε να την χρωματίσουμε όπως θέλουμε έπειτα), παίρνουμε το χοντρό χαρτόνι και σχεδιάζουμε σε αυτό:

(α) δύο ζευγάρια φτερά

(β) δύο κεραίες

&

(γ) δύο λωρίδες (αποτελούν το κάτω μέρος του σώματος της μέλισσας).

Εφόσον τα σχεδιάσαμε όλα, τα γεμίζουμε με χρώμα! Εγώ επέλεξα το μπλε χρώμα για τα φτερά της και το μαύρο για τις κεραίες και τις λωρίδες. Εσείς μπορείτε να τα βάψετε με όποια χρώματα αγαπάτε!

Έπειτα τα κόβουμε με το ψαλίδι προσεκτικά, γύρω γύρω, στα περιγράμματα τους, τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη και πιάνουμε το ρολό!

2ο βήμα:

Ζωγραφίζουμε την μέλισσα στην λευκή επιφάνεια του ρολού! Καθώς είναι μέλισσα επέλεξα για χρώματα της το κίτρινο και το μαύρο! Επάνω στο βαμμένο κίτρινο ρολό, σχεδιάζουμε τα δυο της μάτια κι ένα πλατύ χαμόγελο! Στο κάτω μέρος της κολλάμε τις δύο μαύρες λωρίδες. Έπειτα, κολλάμε στο πίσω μέρος τα φτερά της. Τέλος, προσθέτουμε τις δύο κεραίες της, τις οποίες και σταθεροποιούμε με κόλλα που βάζουμε στην εσωτερική, πρόσθια μεριά του ρολού (Εικόνες 3-4).

3ο βήμα:

Όποιος επιθυμεί μπορεί να εντάξει την μέλισσα στο φυσικό της περιβάλλον κολλώντας την επάνω σε μία κόλλα χαρτί βαμμένη με πράσινο χρώμα (Εικόνες 3-4)! Μπορεί ακόμα να ζωγραφίσει εκεί όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια!