Παιδική Πορνογραφία

Η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη πορνογραφία σε πλείστα νομικά συστήματα η οποία εκμεταλλεύεται παιδιά για την πρόκληση σεξουαλικής διέγερσης. Μπορεί να παράγεται με την άμεση εμπλοκή ή σεξουαλική επίθεση σε παιδί (γνωστές και ως εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ή μπορεί να αποτελεί προσομοίωση παιδικής πορνογραφίας. Η κακοποίηση του παιδιού λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια σεξουαλικών πράξεων ή λάγνων εκθέσεων γεννητικών οργάνων ή ηβικών περιοχών που καταγράφονται στην δημιουργία παιδικής πορνογραφίας. Η παιδική πορνογραφία μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορα μέσα,συμπεριλαμβανομένων κειμένων,περιοδικών, φωτογραφιών,γλυπτικής, σχεδίου ,ζωγραφικής ,κινουμένων σχεδίων , ηχογράφησης,βίντεο,και βιντεοπαιχνιδιών. Η δημιουργία της μπορεί να αποσκοπεί σε κερδοσκοπικούς ή άλλους λόγους. Εάν πέσουμε θύμα εκφοβισμού, σταματάμε αμέσως την επικοινωνία με το θύτη. Εμπιστευόμαστε στους γονείς μας ή σε κάποιο ενήλικα τον εκφοβισμό που έχουμε δεχθεί. Δεν προωθούμε εκφοβιστικά μηνύματα.

Αν γνωρίζουμε κάποιο φίλο που είναι θύτης τον συμβουλεύουμε να σταματήσει. Φιλτράρουμε ηλεκτρονικά μηνύματα από άτομα που μάς παρενοχλούν και μπλοκάρουμε την πρόσβασή τους στο ιστολόγιό μας. Ως γονείς εάν γνωρίζουμε παιδιά στο σχολείο του παιδιού μας που παρενοχλούν να το αναφέρουμε στη διεύθυνση του σχολείου και το σχολικό σύμβουλο και, αν χρειαστεί, στην αστυνομία. Ως γονείς οφείλουμε να είμαστε κοντά στο παιδί μας και να δημιουργούμε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

ΠΗΓΕΣ

https://internetsafety.pi.ac.cy/parents/parents-child-pornography/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF% 86%CE%AF%CE%B1