Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, 2024
Cyberbullying
Ο όρος διαδικτυακός αφόρα τον εκφοβισμό,την απειλή,την ταπείνωση,ή την παρενόχληση παιδιών,προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του διαδικτύου,κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους.
Το cyberbullying είναι μια αυξανόμενη ανησυχία στην Ελλάδα. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να παρενοχλήσουν και να εκφοβίσουν άλλους. Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για περιστατικά cyberbullying στην Ελλάδα. Περίπου το 10% των Ελλήνων μαθητών ανέφερε ότι βίωσε διαδικτυακό bullying (ίντερνετ εκφοβισμό). Πρόκειται για σημαντικό αριθμό…Δεδομένου ότι στην Ελλάδα φοιτούν περίπου 1,2 εκατομμύρια μαθητές. Με το 12,2% των κοριτσιών να αναφέρουν ότι είναι θύματα cyberbullying, σε σύγκριση με το 8,3% των αγοριών. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι το cyberbullying ήταν πιο διαδεδομένο μεταξύ των νεότερων μαθητών. Με 14 στμαθητές ηλικίας 11-14 ετών να είναι πιο πιθανό να πέφτουν θύματα cyberbullying,
Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι το cyberbullying ήταν πιο διαδεδομένο μεταξύ των νεότερων μαθητών. Με 14 στμαθητές ηλικίας 11-14 ετών να είναι πιο πιθανό να πέφτουν θύματα cyberbullying, 14 σε σχέση με εκείνους ηλικίας 15-18 ετών.Τα θύματα του cyberbullying μπορούν να κάνουν μια σειρά από κινήσεις αν πέσουν θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού.Μια σωστή κίνηση θα ήταν να απαιτήσουν με αποφασιστικό τρόπο από αυτόν που τους παρενοχλεί να σταματήσει.
Ανεξάρτητα από αυτό ή αν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορούν ακόμη να αγνοήσουν τις επιθέσεις ή ακόμη και να αποκλείσουν την επικοινωνία με αυτόν που τους ενοχλεί (μπλοκάρισμα).Σίγουρα όμως, αυτό που μπορούν και πρέπει να κάνουν είναι να ζητήσουν βοήθεια είτε από τους γονείς τους είτε από την αστυνομία, είτε από τους ειδικούς οργανισμούς που υπάρχουν για το cyberbullying ή την προστασία των παιδιών.
Πηγές
Wikipedia
Stopbullying.gr
Coolweb.gr