Ο Χριστόφορος Κολόμβος

 

    Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Ιταλός θαλασσοπόρος χαρτογράφος, ναύαρχος και αντιβασιλέας, διάσημος επειδή ανακάλυψε την Αμερική το 1492!

   Η καταγωγή του Κολόμβου είναι αντικείμενο διαφωνίας και πολλές περιοχές διεκδικούν την προέλευσή του. Η πιο αποδεκτή θέση ωστόσο είναι ότι γεννήθηκε στη Γένοβα.

   Ο Χριστόφορος Κολόμβος γεννήθηκε ανάμεσα στις 25 Αυγούστου και στις 31 Οκτωβρίου 1451 στη Γένοβα της Ιταλίας. Ο πατέρας του, Δομίνικος Κολόμβος ανήκε στην μεσαία τάξη και δούλευε στη Γένοβα και στη Σαβόνα. Η μητέρα του Κολόμβου ονομαζόταν Σουζάνα Φονταρόσσα, τα αδέρφια του ήταν ο Βαρθολομαίος, Τζιοβάννι Πελεγκρίνο και ο Γιάκομος.

   Ο Κολόμβος ποτέ δεν έγραψε στη μητρική του γλώσσα. Σε ένα από τα κείμενά του ο Κολόμβος έγραφε ότι πήγε στη θάλασσα στην ηλικία των 10 χρονών. Το 1470 η οικογένεια του Κολόμβου μετακόμισε στη Σαβόνα.

    O Χριστόφορος Κολόμβος ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 1492 με τρία καράβια από το λιμάνι Πάλος ντε λα Φροντέρα της Ισπανίας, για το ταξίδι, που θα τον οδηγούσε στην ανακάλυψη της Αμερικής. Έφτασε εκεί στις 12 του Οκτώβρη, αλλά έμεινε με την εντύπωση ότι βρισκόταν στις Ανατολικές Ινδίες.

   Μετά από λίγα χρόνια όταν ήταν 55 χρονών πέθανε στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας το 1506 και ετάφη σε μοναστήρι της πόλης.

 

 

Leave a Reply