Εύκολο gingerbread house

Συστατικά 

Για τη ζύμη

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 300 γρ. μέλι
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το royal icing

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • ζαχαρωτά
  • βρώσιμη χρυσόσκονη
  • ζάχαρη άχνη
  • Μέθοδος ΕκτέλεσηςΓια τη ζύμη
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.
    • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
    • Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
    • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
    • Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας.
    • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
    • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

    Για το royal icing

    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
    • Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.
    • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
    • Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.
    • Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

One Comment on “Εύκολο gingerbread house

Leave a Reply