Posted on December 30, 2020
Εύκολο gingerbread house
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 225 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά, μεσαία
- 2 κ.σ. τζίντζερ
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. γαρίφαλο
- 300 γρ. μέλι
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- αλάτι
- πιπέρι
Για το royal icing
- 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
- 480 γρ. ζάχαρη άχνη
- 35 γρ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- ζαχαρωτά
- βρώσιμη χρυσόσκονη
- ζάχαρη άχνη
- Μέθοδος ΕκτέλεσηςΓια τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
Για το royal icing
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.
- Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.
One Comment on “Εύκολο gingerbread house”
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Φαίνεται πολύ νόστιμο!