Ελληνικά

3 Ιανουαρίου 2024 αρχείο

Ο άνθρωπος που εφηύρε τον 20ο αιώνα

Ποιος ήταν αυτός; Μα ο Νίκολα Τέσλα φυσικά!!! Ας τον γνωρίσουμε μέσα από τα ίδια του τα λόγια : https://www.openbook.gr/nikola-tesla/ και από τα όσα ο ίδιος έζησε : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1_%CE%A4%CE%AD%CF%83%CE%BB%CE%B1

Πάμε να βατραχο-γελάσουμε… αρχαιονεοελληνικά ;

Οι Βάτραχοι είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που διδάχτηκε πρώτη φορά στα Λήναια το 405 π.Χ., κερδίζοντας τα “Πρωτεία” (το πρώτο βραβείο δηλαδή). Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από έναν ποιητικό διαγωνισμό που οργανώνει στον κάτω κόσμο ο Διόνυσος ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη. Το έργο κριτικάρει τους νέους τραγικούς ποιητές αλλά και τον ίδιο τον Ευριπίδη, …

Συνέχεια ανάγνωσης

H Python με απλά λόγια

Ας ανακαλύψουμε τα μυστικά ενός δημοφιλούς Πύθωνα, του Python ! Καλωσορίσατε στο βιβλίο μας για την Python! Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός απλού οδηγού εισαγωγής στη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές και μαθήτριες 10+ ετών από τον κ. Αλέξανδρο Κοφτερὀ. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους σε …

Συνέχεια ανάγνωσης

Στα μυστικά του βάλτου

Η Πηνελόπη Δέλτα (Αλεξάνδρεια, 24 Απριλίου 1874 – Αθήνα, 2 Μαΐου 1941) ήταν Ελληνίδα συγγραφέας, γνωστή κυρίως από τα ιστορικά της μυθιστορήματα για παιδιά, η σημαντικότερη ίσως γυναικεία φυσιογνωμία στις κρίσιμες για τον Ελληνισμό πρώτες δεκαετίες του 20ου αι. Ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματά της είναι το έργο «Στα μυστικά του βάλτου» Η υπόθεση …

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Φόνισσα

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Σκιάθος, 4 Μαρτίου 1851 – Σκιάθος, 3 Ιανουαρίου 1911), «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ. Π. Καβάφη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστός και ως «ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων». Έγραψε κυρίως διηγήματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία. «Η Φόνισσα» είναι από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της νεοελληνικής …

Συνέχεια ανάγνωσης