Πώς γράφω αποτελεσματικές σημειώσεις;

Γίνε εξπέρ στη λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ακολουθώντας αυτές εδώ τις οδηγίες :

  1. Σύνοψη του υλικού: Πάντα να συνοψίζεις το υλικό και να το γράφεις με δικά σου λόγια για καλύτερη κατανόηση και ανάκληση των πληροφοριών. Αυτό σε βοηθά να αφομοιώνεις τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά.Γράφω, Γραφή, Συνθέτω, Σχεδιάζω
  2. Ενεργητική σκέψη: Καθώς επεξεργάζεσαι και συνοψίζεις το υλικό, θα χρειαστείς λειτουργική μνήμη και περισσότερο κόπο, κάτι που ενισχύει την κατανόησή σου. Αυτός ο τρόπος σκέψης σε βοηθά να διατηρείς τις πληροφορίες μακροπρόθεσμα.  Εγκέφαλος, Κίνητρο
  3. Κάνε ερωτήσεις για κατανόηση: Όταν δεν κατανοείς το υλικό, να ενθαρρύνεσαι να κάνεις ερωτήσεις. Μη φοβάσαι να ζητήσεις εξηγήσεις, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις απορίες σου.

Ο Άνθρωπος, Κεφάλι, Άνδρας, Αρσενικός

  1. Χρησιμοποίησε συντομογραφίες: Χρησιμοποίησε συντομογραφίες, για να εξοικονομείς χρόνο κατά τη λήψη σημειώσεων, π.χ., ↑ αυτοκίνητα = ↑ CO2 = ↑ θερμοκρασία. Δημιούργησε ένα κλειδί για τις συντομογραφίες σου, για να τις θυμάσαι εύκολα.

Οδηγώ, Αυτοκίνητο, Δρόμος, Βοήθεια

  1. Σχολίασε και συνόψισε τις σημειώσεις σου: Μετά τη λήψη των αρχικών σημειώσεων, αναθεώρησέ τις και πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες και παραδείγματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να θυμάσαι καλύτερα το υλικό.

Σημείωση, Υπενθύμιση, Λέξη, Κίτρινη Νότα

  1. Χρησιμοποίησε έγχρωμες σημειώσεις: Χρησιμοποίησε διαφορετικά χρώματα, για να σχολιάζεις και να δίνεις έμφαση σε κύριες ιδέες και συνδέσεις μεταξύ εννοιών. Τα χρώματα θα σε βοηθήσουν να διακρίνεις ευκολότερα τις σημαντικές πληροφορίες.

Εγκέφαλος, Γνωστική Λειτουργία

  1. Προτίμησε χειρόγραφες σημειώσεις: Να προτιμάς να γράφεις τις σημειώσεις σου χειρόγραφα αντί να τις πληκτρολογείς, για βαθύτερη επεξεργασία και καλύτερη ανάκληση. Η χειρόγραφη καταγραφή σε βοηθά να κατανοείς και να θυμάσαι καλύτερα τις πληροφορίες.

Αστείος, Μολύβι, Ρομπότ, Γράφω, Γραφή

  1. Μάθε πώς να κρατάς σωστές σημειώσεις: Είναι σημαντικό να εκπαιδευτείς για το πώς να λαμβάνεις σωστές σημειώσεις. Αφιέρωσε χρόνο για να μάθεις αυτήν την δεξιότητα, καθώς θα σου είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά τη διάρκεια των σπουδών σου.

Αφρικανός, Ασιάτης, Μαύρος, Καφέ

  1. Κάμψε τις αντιστάσεις 🙂  Είναι φυσιολογικό να θέλεις να αντισταθείς στην αρχή στον νέο αυτό τρόπο λήψης σημειώσεων, αλλά η εκμάθηση αυτής της μεθόδου θα σου είναι ωφέλιμη μακροπρόθεσμα. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτός σε νέες μεθόδους και να τις δοκιμάζεις με υπομονή, όλο και κάτι θα κερδίσεις. Εϊναι σίγουρο !

Φλιτζάνι, Νίκη, Νικητής, Βραβείο, Χρυσός

Πηγή αγγλόφωνου άρθρου: https://www.edutopia.org/article/teaching-note-taking-middle-high-school?utm_content=linkpos3&utm_campaign=weekly-2024-06-19&utm_medium=email&utm_source=edu-newsletter

Leave a Reply