ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

250γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (394γρμ)

3πακέτα μπισκότα πτι μπερ τριμμένα σε σκόνη (675 γραμ.)

300γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρντισμένα

30ml κονιάκ

600 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί για επικάλυψη

τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε για λίγο το βούτυρο με το μίξερ στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να δούμε μια ωραία κρέμα κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , ζυμώνουμε λίγο μέχρι να δούμε μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο την ζύμη να παγώσει ώστε να μπορέσουμε να πλάσουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι, ακουμπάμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ (χωρίς αυτό να ακουμπάει στο νερό) να εφάπτει καλά στο χείλος της κατσαρόλας, κομματιάζουμε μέσα στο μπολ τις κουβερτούρες ανακατεύουμε πολύ καλά με πλαστική σπάτουλα να λιώσουν ώστε  να έχουμε μια λεία σοκολάτα. Μετά βουτάμε ένα ένα τρουφάκι να καλυφθεί με σοκολάτα παντού. Με την   βοήθεια ενός πιρουνιού αφαιρούμε από την σοκολάτα το κάθε τρουφάκι και  το ακουμπάμε σε λαδόκολλα όπου έχουμε στρώσει στον πάγκο μας μέχρι να στεγνώσουν.

Τέλος όσο είναι ζεστή η σοκολάτα ρίχνουμε την τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα κουτί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  

Τρουφάκια με καρύδια και σοκολάτα κουβερτούρα εύκολα

 

 

2 Comments on “ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Leave a Reply