Κουλουράκια – χεράκια Θράκης

Παραδοσιακά κουλούρια που χαρίζονται για γούρι.

Συχνά αναγράφουν το όνομα του παραλήπτη.

Υλικά [για περίπου 20 κομμάτια]:

320 ml φρέσκο γάλα

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

500 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

Χυμός από ½ λεμόνι

1.300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το γάλα σε βρασμό, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε ένα άλλο πολύ καλά τους κρόκους.
  2. Ρίχνουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.
  3. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύοντας καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και σχηματίζουμε μικρές παλάμες. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

2 Comments on “Κουλουράκια – χεράκια Θράκης

    • Δεν ξέρω κυρία. Αυτό όμως έλεγαν οι οδηγίες και έτσι έπρεπε να το γράψω.

Leave a Reply