Βασιλόπιτα χιονονιφάδα

Συστατικά

3 αβγά, μεσαία

150 γρ. γάλα

150 γρ. ηλιέλαιο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

3 γρ. μαχλέπι

1 γρ. μαστίχα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμάνστε τον φούρνο στους 170 βαθμους στον αέρα. Σε ένα μπολ βάλτε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και ανακατέψτε  καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατέψτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήστε 40-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και τοποθετείστε το φλουρί! Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Leave a Reply